Guillem Febrer, president de la Fundació FERROCAIB, en el pròxim Dilluns de l’Obra

Mallorca fou un testimoni clau en la història del desenvolupament ferroviari a la Mediterrània.

Juntament amb Còrsega i Sardenya, desenvolupà una àmplia xarxa de ferrocarril insular. Més de 250 km de ferrocarril recorrien la geografia illenca i, com si d’un sistema circulatori es tractàs, irrigava les estructures agràries i industrials de l’illa, tot comunicant-les amb un punt neuràlgic: el port de Palma. Una infraestructura clau que abastia Mallorca de mercaderies i per on s’exportaven arreu d’Europa els productes que sortien dels camp i les indústries de la Vila. Una indústria caiguda en l’oblit per enaltir un turisme que, suposadament, va treure l’economia insular de la pobresa.

El ferrocarril fou més que un mitjà de transport. Canvià radicalment la societat i l’economia de l’època. I encara més, canvià la mentalitat dels homes i les dones que el veren néixer.

La Fundació FERROCAIB ha assumit la responsabilitat de preservar tot aquest patrimoni, material i immaterial. Com s’ha de transmetre aquesta significació a la societat actual? I com podem aprofitar-lo per continuar aportant valor als nostres dies? Quin projecte podem generar per fer-ho possible? Quin és el compromís de la Fundació FERROCAIB?

Durant la conferència, en Guillem Febrer mirarà de donar resposta a totes aquestes qüestions alhora que ens traslladarem als darrers decennis del segle XIX per assistir al naixement d’una nova era: l’era del ferrocarril.

En Guillem Febrer i Fons és gerent d’Estel de Llevant d’ençà de l’any 2008 i president de la Fundació FERROCAIB d’ençà de la seva fundació, I’any 2008. És a dir, que ha treballat i treballa en dos àmbits molt diferents: el de la salut mental i el de la protecció i recuperació del patrimoni històric de Mallorca.

La conferència, emmarcada dins la programació dels Dilluns de l’Obra, durà per títol El ferrocarril a Mallorca: una via cap al progrés social i econòmic i tendrà lloc dilluns vinent, dia 2 de desembre, a les 20.00 h, al local de l’OCB-Manacor (c. de Jaume II, 15 B).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: