Hospitals o tancs? Policies locals i de proximitat o exèrcit? El que passa al carrer i el que ens volen fer creure

Els polítics de Madrid, uns i altres, a dreta i esquerra, sembla que hagin perdut el boll. En lloc de parlar de l’estat de la sanitat i de la pandèmia com fa la presidenta de les Illes Balears, es dediquen a repetir de forma continua, com si fos una lletania, frases com “esta pandemia no entiende de países ni de regiones” o paraules com “guerra”, “unidad”, “post-guerra”, “ejército”, … certament crec que hi ha ben pocs metges que a dia d’avui s’identifiquin gaire amb aquest discurs que sembla més propi de països com Corea del Nord, Brasil o Aràbia Saudita, en lloc del discurs d’un país europeu.

Una dels motius del menor impacte de la pandèmia a les Illes Balears enfront de la península, és precisament el fet de tenir una frontera natural que va funcionar bé enfront dels focus de les grans capitals, gràcies a que la presidenta del govern va sol·licitar el cessament immediat de les connexions aèries i marítimes que no fossin estrictament necessàries, enfront de la inacció del govern de Madrid que permetia poques hores abans de decretar el confinament arreu de l’estat el desembarc d’un creuer amb 3000 persones procedents d’itàlia, el principal nucli del virus a Europa, no fos cosa que el “gobierno” perdés els doblers de les taxes portuàries que també s’embutxaquen.

Ara diuen que dilluns tots els metros, ferrocarrils i busos tornaran a anar plens, però els infants, després d’un mes, continuen sense poder sortir de ca seva per cap motiu i la gent, guardant totes les distàncies i mesures de seguretat, sense poder anar a practicar cap tipus d’esport individual (els col·lectius ja s’entén que no es pugui) ni a caminar. Certament es nota que aquest decret l’han fet des d’una capital a on els hi fan molta llàstima els canets i els moixets però no saben lo que és tenir un cavall o una bèstia gran tancada. A on bona part de la gent aparquen els nins aquí o allà i surten poc de ca seva i a on molts dels adults que fan esport és al “gym” o al parc perquè tothom els observi.

Es miri per on es miri no té cap sentit que una persona no pugui anar a passejar prenent les mesures que es recomanen o que un infant no pugui anar fins dos carrers més avall a estirar les cames amb els pare o la mare i escoltar els ocells. Potser pensen que no ho podran controlar a causa de la baixa taxa de policies locals provocada per la infame llei Montoro (encara vigent), que limitava la seva contractació i, com ja ha passat altres vegades, en acabar tot continuaran posant medalles a “las fuerzas del estado” i menyspreant i fent no res als nostres policies, molt més propers i coneixedors del terreny com ja han fet altres vegades no massa llunyanes en el temps.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: