II edició Premis de la Música Balear Premis Enderrock 2019

La revista musical Enderrock ha convocat la segona edició dels premis Enderrock de la Música Balear amb l’objectiu de reconèixer i donar visibilitat als músics i la producció discogràfica illenca. La gala de lliurament se celebrarà el dimecres 28 de novembre al teatre municipal Xesc Forteza de Palma, plantejada com una festa amb actuacions i estrenes en directe i la participació dels músics, la indústria musical illenca i les institucions culturals de les Balears.

En aquesta segona edició, durant la gala dels Premis de la Música Balear es farà lliurament d’un total de setze guardons, dividits en dues tipologies, premis de la crítica i premis de la votació popular. Optaran als premis tots els discos d’artistes balears publicats en qualsevol format en el darrer curs, entre el setembre de 2018 i l’agost de 2019, en les categories de pop-rock, músiques urbanes, cançó d’autor, folk, jazz i clàssica.
Els premis de votació popular tindran dues fases de votació. La segona volta per a les votacions estarà oberta fins dia 11 de novembre a través del web dels Premis de la Música Balear, on queden només tres finalistes de cada categoria. Els resultats finals de la votació popular es donaran a conèixer durant la gala d’entrega.
Les categories
Els premis de la crítica inclouran el Premi d’Honor, el Premi al millor disc de l’any, el Premi al grup revelació i el Premi Especial del Jurat. L’elecció dels discos i artistes elegits en aquesta tipologia anirà a càrrec d’una taula de crítics seleccionats entre periodistes i professionals de la música de les illes Balears i les entitats organitzadores. El Premi Enderrock a la Trajectòria, enguany ha estat concedit al gran músic i compositor manacorí, Antoni Parera Fons. En el any 2016, ja li va ser concedit el Premi Nacional de Música.
Per altra banda, els 11 premis de votació popular constaran de les següents categories: Millor artista de l’any, Millor disc de pop-rock, Millor disc de músiques urbanes (rap i electrònica), Millor disc de folk i noves músiques, Millor disc de cançó d’autor, Millor disc de jazz, Millor disc de clàssica, Millor disc en llengua no catalana, Millor cançó, Millor directe i Millor disc revelació.
El suport dels Premis
Els Premis de la Música Balear són una iniciativa impulsada pel Grup Editorial Enderrock i l’Obra Cultural Balear, i el suport de l’Ajuntament de Palma, el Govern de les Illes Balears, els Consells de Mallorca, Menorca i Eivissa, i el patrocini d’Estrella Damm.

Els finaliestes dels premis de votació popular que podràn ser votats fins el dia 11 de novembre són:

Millor directe: Anegats, OR, Xanguito; Millor artista revelació: Ca de bou, Cabot, i Xarxa; Millor artista 2019: Bep Marquès, Marga Rotger, i OR.
Millor disc de Jazz: No hay dos sin tres (SPPF, 2018) de Marco Mezquida Chicuelo; Wabi Sabi (Fresch Sound New Talent, 2019) de Pere Bujosa Trio; Live in Madrid (Fresch Sound New Talent, 2018) de Pere Navarro Quintet.

Millor disc de clàssica: Ficció: J. Prohens (Casmusic 2019) d’Andreu Riera; Cello Works 2 (Blau, 2019) de Gabriel Fiol; Poetic Logbook (Universal, 2019) de Joan Valent.

Millor disc en llengüa no catalana: Lost Boys (Runaway, 2018) de Black Cats; A la sombra de tu luz (Blau, 2018) de Bruno Sotos; Stuffed Soup (autoeditat, 2018) d’Stuffed Sup.

Millor cançó: Llengües de Cabot; Som tantíssimes de Marga Rotger; En veu baixa d’OR.

Millor disc de Pop-Rick: Ànima nou (Blau 2019) Anegats; Llengües (Blau 2019) de Cabot; En veu baixa (Blau, 2019) d’OR.

Millor disc urbanes: Sunrise&Shipwrecks (auto editat, 2018) de Broossonetia; This is Elecroverse (Hidden Jansky); Poemes per no tornar (autoeditat, 2018) de Valtònyc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: