Inaugurada l’exposició de D. Llorenç Bonnín a s’Agrícola

El passat dissabte, dia 11 de gener, va ser inaugurada a S’Agrícola l’exposició de quadres de D. Llorenç Bonnín. Aquests quadres han estat cedits pel seu nebot, Pere Bonnín i són un recull de diverses èpoques ja que van des de quadres de motius religiosos pintats a la seva joventut fins a paisatges mallorquins i retrats de la seva família realitzats en la seva maduresa.

D. Llorenç Bonnín va néixer a Manacor l’any 1921, el seu primer destí com a capellà va ser Son Macià a l’any 1945 fins que al 1954 el varen nomenar vicari de Crist Rei on va deixar una llarga empremta al llarg de més de 50 anys. Home icònic i polifacètic, les seves diferents tasques paral·leles a la religiosa el portaren a l’escriptura, centrada sobre tot en el seu poemari en català, i la pintura realitzant els murals que decoren els temples de Crist Rei i Sant Pau a Manacor i de Son Valls a Felanitx.

La inauguració que va presentar Tomeu Matamalas va servir per retre-li un petit homenatge. Seguidament es va projectar un vídeo sobre D. Llorenç que va fer per al programa Sal i Llum José L. García Mallada. En aquest vídeo es veuen els diferents llocs on D. Llorenç hi va deixar la seva petjada com Son Macià, Son Valls o Crist Rei ja sigui com a sacerdot o com a pintor.

Va tancar l’acte el seu nebot Pere Bonnín contant anècdotes del seu oncle i finalment va llegir una emotiva carta escrita quasi al final dels seus dies.

L’exposició podrà ser visitada fins dia 30 de gener.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: