Joan Mir ens parlarà del procés cap a la independència de Catalunya en el pròxim dilluns de l’Obra

Dilluns que ve, dia 9 d’octubre, a les 20.00 h, tendrà lloc al bar Xarop (plaça de Ramon Llull, 18) la confèrencia “El procés cap a la independència de Catalunya”, a càrrec del professor de la UIB Joan Mir i Obrador.

La conferència estarà emmarcada dins els Dilluns de l’Obra, però comptant amb la col·laboració de la UIB, la Institució Alcover i l’Escola de Mallorquí.
El conferenciant ens parlarà de les diferents independències i/o revolucions, compararà l’independentisme català amb altres processos històrics com el de Cuba, analitzarà el cas d’Escòcia com un exemple d’independentisme postnacional i, finalment, reflexionarà sobre les interferències del marxisme en el pensament nacionalista.

En Joan Mir i Obrador va néixer a Felanitx l’any 1945. És professor del Departament d’Economia Aplicada de la UIB. Fou membre del comitè científic del II Congrés Internacional de la Llengua Catalana.  Milità en el Partit Socialista de Mallorca –PSM- (1980-87). El 1987 ingressà a Esquerra Republicana de Catalunya. Fou portaveu de la Crida de la Solidaritat, a Mallorca (1985). Actualment és vicepresident de la Universitat Catalana d’Estiu de Prada de Conflent. Ha impartit conferències en una multitud d’universitats estrangeres de països com Ecuador, Colòmbia, Cuba, Argentina, Itàlia, Andorra, Tunis, etc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.