Jocs infantils, cavalls i foc posen punt i final a una setmana plena d’actes i festes

Les festes de Sant Jaume acaben amb un gran èxit de convocatòria que fa de la celebració del patró de Manacor una festa cada cop més estimada i més consolidada.

D’ençà de la recuperació dels actes de celebració de les festes del patró de Manacor, es constata cada any un major èxit de participació dels manacorins i manacorines en actes ja consolidats com l’encamisada, la recollida del penó, la sortida de la Mulassa, la fira o les corregudes de l’anell. Uns actes que fa només alguns anys formaven part de la memòria de la gent de més edat i que, des de la seva recuperació, cada any sumen més i més gent.

Dimecres 25, dia del patró de Manacor, dia de Sant Jaume, la festa començà de bon matí a la plaça de Ramon Llull amb jocs esportius per als infants. Nins i nines de Manacor pogueren gaudir dels tallers de dibuix i de pintar cares, de les proves de salt i de llançament i de les carreres de relleu. L’horabaixa, els Cavalls de Sant Jaume, símbol indiscutible d’aquestes festes patronals, recolliren el penó de cal cavaller major i, des de la plaça Joan March, iniciaren la ruta fins davant l’església, on a les 20 h se celebrà l’ofici en honor al patró de Manacor.

L’ambient festiu continuà a la plaça del rector Rubí a les 21.30 h amb la mostra de ball de bot infantil de l’Escola de ball de bot de sa Torre. Just després començà l’espectacle de foc a càrrec de Manafoc, s’encarregaren d’omplir els carrers de Manacor de foc, màgia i espires. Aquest va ser el darrer acte del programa de festes de Sant Jaume.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: