Jornada de portes obertes a “Es coll de Cala Morell” (Menorca)

Aquest dissabte la regidora Núria Hinojosa ha visitat el jaciment des Coll de Cala Morell, a Ciutadella, en el marc del projecte “Entre illes”.

El projecte “Entre illes” va sorgir el 2010, fruit de la col·laboració entre un equip d’investigació de Menorca i un de Mallorca. La constatació de la manca de dades, en una illa i en l’altra, sobre els jaciments costaners de l’edat del Bronze, va fer que tots dos equips decidíssim treballar conjuntament des d’uns objectius comuns i compartint una mateixa metodologia de treball en els següents jaciments: sa Ferradura (Porto Cristo, Mallorca) i es Coll de cala Morell (Ciutadella, Menorca).

El projecte, que té com a objectiu principal aprofundir en l’estudi d’aquest tipus de jaciments prehistòrics, compren, a més de la missió científica, un marc de col·laboració entre institucions de les dues illes, tant els ajuntaments de Ciutadella i Manacor com el Consell de Menorca. A més, s’està fomentant la participació social amb la implicació de l’Associació d’Amics del Museu d’Història de Manacor, el Museu de Ciutadella i el Museu d’Història de Manacor, a més de tot el voluntariat que col·labora en les diferents campanyes. Els arqueòlegs responsables del projecte són na Montserrat Anglada, en Damià Ramis, en Toni Ferrer i na Magdalena Salas.

Cala Morell és una petita cala situada a la part occidental de la costa nord de l’illa de Menorca. L’entrada a aquesta cala s’obre cap al nord-oest i ofereix un refugi relativament segur per a petites embarcacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: