Josep Rull va presentar aquest passat divendres el seu llibre “1 d’octubre i 2 poemes” a Manacor

“1 d’octubre i 2 poemes” no és un llibre de poesia, sinó que relaciona dos poemes amb el primer d’octubre i tots els esdeveniments resultants a conseqüència d’aquesta data i de la posterior declaració d’independència.

En Josep Rull, acompanyat del President del Port de Barcelona i amic, en Damià Calvet, resumí el contingut d’aquest llibre a tot el públic assistent a aquest acte organitzat per l’Obra Cultural Balear i el Grup Blanquerna. Ho va fer dins d’un ambient amistós i receptiu, que admirà la integritat d’en Josep, que tot i haver passat més de 1000 dies a la presó i haver patit diverses vexacions per part dels cossos de seguretat espanyols, va tenir prou força per explicar-ho sense embuts i fins i tot amb moments a on la distensió i el bon ambient provocaren més d’un somriure tant per part de l’autor com del públic assistent. També però, hi hagué moments per la tendresa, en el que s’explicaren les reaccions de l’entorn del qui fora Conseller de Territori de la Generalitat, que foren per a ell les més difícils de gestionar.

La presentació va durar prop d’una hora i mitja en la qual tant l’autor com el seu acompanyant, feren palesa una fluïdesa amb la paraula i una consistència amb els gestos tan sols a l’abast de grans oradors.

En acabar, es donà pas a la signatura de llibres, els quals s’esgotaren en un obrir i tancar d’ulls, amb l’avidesa de endinsar-se encara més dins d’aquesta experiència vital del seu autor.

Pels qui no hi vàreu poder acudir o voleu tornar a recordar aquesta presentació, tot seguit podeu veure’n unes imatges i el vídeo de la conferència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: