L’ Ajuntament de Son Servera proposa recuperar espais per a vianants, l’embelliment dels carrers connectors amb el nucli antic i un nou parc infantil

El carrer de Sant Antoni i els voltants són les localitzacions que es podrien veure millorades amb un projecte presentat per l’Ajuntament i que inclouria també un gran parc infantil a la plaça Nova.
L’Ajuntament de Son Servera ha presentat al Consorci Borsa d’Allotjaments Turístics, dins la convocatòria de subvencions d’aquest any, un important projecte que suposaria una remodelació de dos punts importants del municipi per tal de millorar les condicions d’accés dels vianants, donar més protagonisme als infants i fer més agradable el passeig tot revaloritzant l’entorn. Un projecte que s’ha valorat en 742.648,43 euros, dels quals s’han sol·licitat 500.000 al Consorci.

Aquestes actuacions se centrarien en el carrer de Sant Antoni i la plaça Nova. El primer presenta unes condicions funcionals i de deteriorament que influeixen de manera negativa en la seva connectivitat amb el centre del poble. Dona prioritat al trànsit rodat, presenta mala distribució d’arbres i permet poc marge de moviment al vianant, que queda en un segon pla. Per la seva part, la plaça Nova presenta un deteriorament de les infraestructures, que no compleixen amb la normativa d’accessibilitat universal i, per tant, limita les possibles actuacions a la zona.

Amb aquest projecte, l’Ajuntament de Son Servera pretén afavorir un canvi a aquesta situació i adaptar-se a les noves possibilitats que la creació de la via connectora per l’exterior del nucli urbà ha presentat.

Així, les principals actuacions d’aquest pla projecten enllaçar i connectar l’accés del municipi i la via verda amb el centre antic, tot ampliant així l’àrea d’influència del municipi. També suposaria una disminució del trànsit rodat al punt de la plaça Nova amb el carrer de Joana Roca o la conversió en zona de vianants de tot el centre històric, que aglutina tota la zona on es realitza el mercat setmanal del municipi durant tot l’any i, per tant, potenciaria l’activitat comercial. Per altra banda, a la plaça

Nova el projecte preveu un gran parc infantil amb jocs adaptats i sostenibles, que marcarà un nou espai en el centre del poble adreçat en exclusiva als ciutadans, tot eliminant també qualsevol barrera arquitectònica i fent-la accessible.

L’embelliment de carrers, entre altres intervencions, també es reflecteixen en aquest projecte. Un projecte que, a part d’una reforma de la mobilitat, també suposaria un al·licient més d’atractiu turístic.
Aquesta iniciativa respon a la necessitat d’adaptar l’urbanisme municipal a la situació actual i estar a l’avantguarda en aquest aspecte. Un projecte que revalorarà el municipi amb les prioritats de recuperar espais per a vianants i fer els carrers més atractius, agradables i segurs alhora que es redueix el trànsit i la velocitat dels vehicles en el centre històric.
Aquest projecte representaria la continuació del projecte ja aprovat de millora i embelliment de carrer Pere Antoni Servera i carrer Tren.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.