La batlessa de Manacor rep la cónsol de Marroc, Nezha Attaha, en la seva primera visita institucional al municipi

El consolat marroquí es refereix a Manacor com un poble integrador.
La nova cònsol del Marroc, Nezha Attaha, ha visitat l’Ajuntament de Manacor i s’ha reunit amb la batlessa, Catalina Riera, que li ha donat la benvinguda i ha oferit obrir canals que serveixin d’enllaç entre la comunitat marroquina que resideix al municipi i el consolat. A la reunió, que també ha servit perquè els membres del consolat marroquí i els representants municipals es coneguessin, hi ha estat present la mediadora intercultural de l’Ajuntament de Manacor, Zohra Laaroussi.

Durant la reunió la nova cònsol s’ha referit al municipi de Manacor com un referent en la convivència i la integració de la comunitat marroquina i ha obert les portes del consolat a les propostes que des de Manacor puguin servir per posar en marxa projectes en comú. Nezha Attaha també s’ha interessat per les accions que es desenvolupen des de l’Ajuntament per aconseguir aquest clima de convivència. Des de l’Ajuntament tant la batlessa com la mediadora intercultural han explicat que al municipi s’aposta per oferir a tothom activitats educatives, culturals i d’esbarjo per propiciar, precisament, la participació de tots els manacorins i manacorines, independentment de la seva nacionalitat.

“L’únic projecte que tenim en marxa d’aquestes característiques és el projecte acollida”, ha explicat la batlessa, Catalina Riera. De fet el projecte acollida serveix perquè les dones nouvingudes entenguin on viuen i coneguin la realitat manacorina per poder relacionar-se millor amb el seu nou entorn. I és que aquest projecte permet que les nouvingudes puguin aprendre català i castellà i, a més, “els ofereix un entorn de confiança on poden relacionar-se i sortir de ca seva per aprendre coses que els resultaran útils aquí, la terra que els ha acollit”, ha afegit la batlessa.

El Regne del Marroc va nomenar el passat mes de gener Nezha Attahar com a nova cònsol alauita a Mallorca. Ha fet feina els últims anys en el consolat marroquí de Verona (Itàlia) i va arribar a Mallorca l’any passat, uns mesos abans de la presa de possessió del seu nou càrrec.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: