La batlessa es reuneix amb la presidenta del govern i proposa projectes a finançar amb l’impost turístic

Riera i Armengol han parlat de Cala Varques i de la gestió del cicle de l’aigua.
La batlessa de Manacor, Catalina Riera, s’ha reunit amb la presidenta Francina Armengol en una visita de cortesia que també ha servit “per proposar nous projectes que es podrien finançar amb els fons de l’Impost del Turisme Sostenible”, ha explicat la batlessa. Durant la trobada, a més, Catalina Riera ha “traslladat a la presidenta alguns problemes que són competència del Govern però que volem solucionar junts”, ha afegit la batlessa.”En l’àmbit turístic hem proposat crear línies de subvencions que tenguin en compte la gestió mediambiental de les platges, que ja hem començat a introduir a Manacor”, ha explicat la batlessa. A més, “amb els batles de la comarca feim feina per adequar i senyalitzar rutes cicloturístiques que recorrin tot el Llevant i pensam que seria una bona manera de crear atractius als turistes que s’interessen per la natura i l’esport”. Pel que fa a Cala Varques “hem demanat que el Govern s’hi impliqui i hem sospesat la possibilitat que el Govern adquireixi els terrenys, tal com ja ha fet amb la finca dels Canons a Artà”, ha explicat la batlessa. En aquest sentit “he anunciat a la presidenta que intentam fer un front comú des de Manacor per tal de preservar aquest espai natural”, ha afegit Catalina Riera.

Gestió de l’aigua
La màxima responsable de l’Ajuntament de Manacor també ha proposat a la presidenta Armengol “que el Govern respongui a les demandes de tots els municipis que formam la Xarxa d’aigües públiques de Mallorca”, ha declarat Catalina Riera. Així la batlessa ha plantejat la necessitat de rebre ajudes per aconseguir millorar la qualitat de l’aigua, de la seva distribució i del seu tractament”. “Hem d’apostar per acabar amb els vessaments d’aigües brutes a la mar que provoquen les estacions de bombeig de Cala Romaguera, Cala Domingos, Cala Tropicana, Cala Antena i Cala Murada, que depenen d’Abaqua, són antigues i necessiten modernitzar”.

La batlessa també ha traslladat la preocupació que provoca a tots els batles i batlesses del Llevant “l’enorme impacte paisatgístic que suposaria la nova línia elèctrica que ha d’unir la subestació dels Bessons amb la d’Artà i en aquest sentit volem que el Govern s’impliqui en la modificació del Pla Energètic de l’Estat, que podria evitar la construcció d’aquesta línia”. La batlessa i la presidenta també han parlat de l’ascens a Superlliga del primer equip masculí del Club Voleibol Manacor. “A Manacor som referents en esport base, els clubs estan compromesos i creim que en situacions com aquestes les administracions hem de fer pinya i hem de fer realitat el somni d’un equip, un club i un poble”.

Pel que fa al to de la reunió “ha estat molt cordial, la presidenta s’ha interessat pels problemes que afecten els ciutadans i hem apuntat a possibles solucions, confiam en la voluntat de la presidenta i esperam que no sigui la darrera trobada d’aquestes característiques”, ha conclòs la batlessa, Catalina Riera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: