La cinquena bicicletada solidària del IES Porto Cristo dóna suport als malalts mentals i a l’entitat Estel de Llevant

Dimecres dia 17 d’abril els alumnes de Porto Cristo pedalaran fins a Sa Màniga.

“És un projecte solidari, educatiu i de salut”, destacà la directora de l’IES Porto Cristo, Xisca Bonet, “abans de la bicicletada els responsables d’Estel de Llevant hauran fet xerrades i tallers amb tots els alumnes del centre perquè coneguin l’associació a qui va dirigida la seva donació i familiaritzar-los amb la salut mental”, ha afegit Bonet. “Des de l’Ajuntament hem de donar l’empenta que demanen els organitzadors perquè aquests projectes, que poden parèixer senzills, estan encaminats a l’educació integral de les persones i a poder parlar de salut mental i de malalties mentals, unes malalties que durant molt de temps han estat silenciades”, ha destacat el delegat de Porto Cristo, Joan Gomila.

“Els alumnes no només aniran en bicicleta, sinó que descobriran la salut mental, la seva importància, a més de conèixer la tasca d’Estel de Llevant, que moltes que moltes vegades fa una feina silenciosa però que interessa moltíssim als nostres joves i a les seves famílies”, afegí la presidenta d’Estel de Llevant, Maria Nicolau. La finalitat de la V Bicicletada solidària és que els alumnes i professors col·laborin econòmicament i de manera voluntària amb una donació de tres euros a l’associació Estel de Llevant. Els alumnes rebran “una camiseta i un punt de llibre que han il·lustrat els usuaris d’Estel de Llevant i gràcies a l’aportació de diversos comerços gaudiran de punts d’avituallament i d’un berenar durant la bicicletada que arribarà fins davant l’auditori de Sa Màniga, a Cala Millor”, ha destacat Andreu Alba, el Policia Tutor de Porto Cristo.

L’IES Porto Cristo està disposat a pedalar a favor de l’entitat Estel de Llevant i per acabar amb els prejudicis i el desconeixement que envolten les malalties mentals. Per això, el proper dimecres dia 17 d’abril se celebrarà la V Bicicletada Solidària, que han organitzat els diferents representants de la comunitat educativa del centre i el Policia Tutor. Entre tots decidiren que la causa solidària per a la bicicletada d’enguany fos l’associació Estel de Llevant, que fa feina per a les persones amb trastorn de salut mental i per a les seves famílies.

L’acte es va presentar dijous passat, dia 4 d’abril, a la biblioteca de l’IES Porto Cristo. A l’acte hi varen acudir alumnes i professors que acompanyaren el delegat municipal de Porto Cristo, Joan Gomila; el delegat de Policia, Miquel Perelló; l’inspector de la Unitat Territorial de Costes de la Policia, Angel Duró; el policia tutor de Porto Cristo, Andreu Alba; la directora del centre, Xisca Bonet, així com la presidenta d’Estel de Llevant, Maria Nicolau.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: