La cinquena tardor poètica fa un homenatge especial als versos de Josep Palau Fabre i a l’art contemporani fet a ca nostra

La cinquena edició de la Tardor Poètica de Manacor aplega propostes de diferents disciplines artístiques a l’entorn de la poesia fins dia 16 de desembre.

Així s’oferiran diferents activitats culturals com concerts, exposicions, conferències, documentals o espectacles “en un programa que pretén posar en valor les arts plàstiques, la música i la poesia des dels lírics grecs als versos de Josep Palau i Fabre”, ha explicat la regidora de Cultura, Antònia Llodrà, durant la presentació del programa de la V Tardor Poètica. 

Així, una de les principals novetats és que “en aquesta edició anam molt més enllà de la poesia i durant la tardor posam un l’emfasi especial en els creadors artístics que creim que ofereixen una lírica especial”, ha explicat el tècnic municipal de Cultura, Llorenç Carreras. Així fins el 20 d’octubre tothom pot visitar l’exposició El Bestiari a la Torre de ses Puntes de Manacor. Una mostra de l’obra escultòrica de Jaume Canet que es basa el els poemes recollits en El Bestiari d’Apollinaire.
El proper divendres dia 20 d’octubre els músics Mireia Vives i Borja Penalba presentaran a partir de les 20 h al Claustre de Sant Vicenç Ferrer el seu nou treball Línies en el cel elèctric, que defineixen com “un conjunt d’illes-cançó, un homenatge als paisatges i a les persones que conformen el nostre univers”.Una setmana més tard, dia 27 d’octubre i també a les 20 h al Clautre de Sant Vicenç Ferrer, els contrabaixistes i cantants Gemma Abrié i Miquel Àngel Cordero presentaran Double BasSing, una proposta que ens conduirà des de la música popular fins al jazz, passant per versions de pop-rock.

Art contemporani 
La col·lecció d’art contemporani de l’Ajuntament de Manacor serà la protagonista de l’exposició Històries, que s’inaugurarà dissabte dia 28 d’octubre a les 19 h al Museu de Manacor i es podrà veure fins el 31 de gener de l’any que ve. “La mostra posa en evidència la feina que s’ha fet durant molts anys a través del Premi Ciutat de Manacor d’Arts Plàstiques i reuneix obres dels darrers trenta anys en una bona mostra de la col·lecció municipal”, expliquen des del departament de Cultura.
La fotografia prendrà el protagonsime amb l’exposició Instants, del fotògraf i pianista Jaume Tomàs. La inauguració se celebrarà dissabte dia 4 de novembre a les 19 h a la Torre de ses Puntes i la mostra es podrà visitar fins el 17 de novembre.
La Banda de Música de Manacor i el trío de músics Menaix a Truà format per Cris Juanico, Toni Xuclà i Juanjo Muñoz, mesclaran les veus i els instruments en el concert Menage a banda, que se celebrarà diumenge dia 5 de novembre a l’Auditori de Manacor. El cinema també serà present a la V Tador Poètica amb la projecció del documental Manda Huevos, que retrata la representació dels homes en el cinema espanyol. El documental es podrà veure dijous dia 9 de novembre a les 19 h al Teatre de Manacor i tots els que hi acudeixin podran participar del col·loqui amb el director Diego Galán.La música i la poesia es tornaran a donar la mà amb Mirades a l’univers, un conte musical que es representarà dissabte dia 18 de novembre a les 20 h a l’auditori del Conservatori Municipal de Música. Es tracta d’una proposta que aplega música electroacústica, imatges i textos que descriuen breument la història de l’Univers. I divendres dia 24 de novembre a les 20 h a la Biblioteca de Manacor la doctora en Filologia Clàssica Antònia Soler pronunciarà la conferència Lírics Clàssics: l’adolescència de la bellesa. Dissabte dia 2 de desembre a les 20 h a l’auditori del Conservatori Municipal de Música es representarà Jo em donaria a qui em volgués, un homenatge al poeta Josep Palau i Fabre que anirà a càrrec de l’actor Miquel Gelabert i del músic Jaume Mallofré.El cicle es tancarà amb l’exposició Cinc Móns, que s’inaugurarà dissabte dia 16 de desembre a les 19 h a la Sala d’exposicions del Complex s’Estació. Es tracta de les obres que han resultat dels tallers que l’artista Horacio Sapere va fer amb els alumnes del centre APNAB Gaspar Hauser, que acull persones amb transtorns de l’aspectre autista.

V TARDOR POÈTICA · Guia d’activitats 
El Bestiari, exposició Fins el 20/10 Torre de ses Puntes
Línies en el cel elècric, concert 20/10 20 h Claustre de S. Vicenç Ferrer
Double BasSing, concert 27/10 20 h Claustre de S. Vicenç Ferrer Histories, exposició 28/10 19 h Museu d’Història de Manacor Instants, exposició 4/11 19 h Torre de ses Puntes
Menage a Banda, concert 5/11 19 h Auditori de Manacor
Manda Huevos, documental 9/11 19 h Teatre de Manacor
Mirades a l’Univers, conte musical 18/11 20 h Auditori del Conservatori
Lírics Grecs, conferència 24/11 20 h Biblioteca de Manacor
Jo em donaria…, espectacle 2/12 20 h Auditori del Conservatori
Cinc Mons, exposició 6/12 19 h Sala d’exposicions de s’Estació
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: