La deixalleria mòbil ja recorre el municipi de Manacor

Aquest dimarts matí s’ha presentat la deixalleria mòbil a la plaça de sa Torre de Manacor.

El nou servei de recollida selectiva de residus que l’Ajuntament està posant en marxa de forma progressiva introdueix diverses millores, com és la recollida porta a porta a Manacor, son Macià i Porto Cristo, la recollida de matèria orgànica en contenidors intel·ligents a s’Illot, Porto Cristo i resta de Manacor, i una deixalleria mòbil.

La deixalleria mòbil consisteix en un vehicle de recollida que es troba a diferents llocs segons dia i horari per tal que la ciutadania hi pugui dipositar residus especials com bombetes, oli, piles o petits electrodomèstics.

La deixalleria mòbil és un vehicle que es desplaça a diferents barris i nuclis urbans per tal que la ciutadania hi pugui dipositar residus especials com oli usat, piles, fluorescents, tòners d’impressió i petits electrodomèstics. S’ha d’evitar que aquests residus acabin al rebuig, ja que poden ser molt contaminants i, per tant, s’han de recollir i reciclar de forma adequada. La deixalleria mòbil alterarà matins i capvespres cada setmana als mateixos llocs per facilitar el seu ús.

El departament de Medi Ambient ha volgut remarcar que l’objectiu de totes aquestes millores en el servei de recollida de residus és “oferir un millor servei, més proper i més adaptat a cada zona però també assolir les obligacions ambientals de reducció i reciclatge de residus”. A hores d’ara a Manacor es reciclen tan sols el 15% dels residus tot i que és una obligació arribar al 50% abans que no finalitzi el 2020.

A més, des del departament s’ha recordat l’existència del web per tal d’esclarir qualsevol dubte respecte del nou servei i dels canvis en la recollida de residus; és el següent: www.residusmanacor.cat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: