La fira “Experimenta” que organitza l’IES Manacor fa acostar milers d’estudiants de tot Mallorca a la ciència i la tecnologia

El públic pot visitar la fira avui dimecres dia 20 de les 17 h a les 20 h.

Durant els tres dies que dura la fira Experimenta 2019 els alumnes de l’IES Manacor es converteixen en científics i investigadors que mostren als visitants totes les proves que han ideat aquest curs “per explicar alguns principis fonamentals d’una manera molt pràctica i per experimentar amb la ciència i fins i tot jugar amb laboratoris com els que utilitzen els detectius policials quan investiguen crims”, explica el director del centre, Miquel Amengual.

 

Enguany la fira celebra la seva tretzena edició i “des de l’Ajuntament de Manacor hem de felicitar tota la comunitat educativa de l’IES Manacor perquè amb més de deu anys d’experiència és evident que els resultats d’Experimenta compensen els esforços que suposa l’organització de la fira”, ha explicat la batlessa de Manacor, Catalina Riera. A la visita a la fira també hi han assistit els regidors Antònia Llodrà, Maria Isabel Bauzà, Isabel Febrer; Carles Grimalt, Maria Antònia Sansó i Joan Sagrera. Tots ells han acompanyat el director i els alumnes del centre en el recorregut de la fira Experimenta 2019.

 

Des del 20 de febrer i fins dia 22 els alumnes d’ESO i de batxillerat mostren els experiments científics que han treballat en els laboratoris de física, química, ciències naturals, matemàtiques, tecnologia o tècniques experimentals. “Hem estat els alumnes els encarregats de proposar molts dels experiments de la fira d’enguany, no ens interessa repetir les demostracions i per això en cercam de nous”, han explicat alguns dels alumnes que s’encarreguen de realitzar experiments davant els visitants de la fira.

 

La diversitat de demostracions que es poden trobar a Experimenta 2019 és tan àmplia com les disciplines que engloba: física, química, biologia, geologia, tecnologia i matemàtiques. Així, els alumnes que passaran per la fira Experimenta d’enguany s’acostaran a conceptes com el magnetisme, l’equilibri, la llum i els seus colors, el so, els diagrames de Voronoi, les politges, les màquines simples, les possibles utilitats del làser o la investigació criminal.

 

Tots els alumnes del centre, l’alumnat de diferents escoles de primària i de secundària de Manacor, Vilafranca, Campos, Palma, Son Servera, alumnes alemanys d’intercanvi i també els familiars, dels alumnes, els seus amics i tothom que vulgui podrà gaudir de la ciència d’una manera diferent i divertida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: