La Flama del Canigó ja roman encesa a Artà

Representants de l’Obra Cultural Balear (OCB) varen dur a l’Ajuntament aquest símbol de la cultura i la llengua catalanes.

La Flama del Canigó va arribar dia 26 al pati de l’Ajuntament d’Artà, on romandrà encesa uns dies. Representants de l’Obra Cultural Balear han duit el fanal que representa aquest símbol de la cultura i la llengua catalana i que enguany, amb el lema ‘Enguany encenc la flama per tu’, ret a més homenatge a tota la societat civil mobilitzada per superar la crisi global provocada pel covid-19. A l’Ajuntament han estat rebuts pels representants de l’equip de govern.

La Flama arribà a Mallorca el 23 de juny, i va ser rebuda al pati de l’Ajuntament d’Alaró, en el marc de la XXII Festa de la Flama de la Llengua. La Flama passarà també per altres municipis com Manacor, Santa Maria, Binissalem, Lloseta, Puigpunyent, Sóller o Palma, entre d’altres.

La Flama del Canigó és una tradició catalana vinculada al solstici d’estiu que té lloc en diversos indrets dels Països Catalans cada any, entre el 22 i el 23 de juny. Aquesta tradició s’inicia amb la renovació del foc al cim del Canigó i culmina amb l’encesa de les fogueres de la nit de Sant Joan després que la flama, duta per voluntaris, es reparteixi per tot el país; en concret, la Flama arribarà enguany a més de tres mil pobles i ciutats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: