En Koldo Izagirre i En Tomeu Martí seran a Manacor per parlar sobre la lluita a favor de les llengües basca i catalana

L’Obra Cultural Balear de Manacor convida tots els socis, els simpatitzants i el públic preocupat per la superviviència i la protecció de l’ecosistema lingüístic, a la conferència-col·loqui titulada “La lluita pel recobrament de la llengua a Heuskal Herria i a les Illes Balears”, en la qual intervendran En Koldo Izagirre (escriptor) i En Tomeu Martí (escriptor i president del Grup Blanquerna). L’acte, que serà presentat pel president de l’OCB Manacor, En Jordi Caldentey, tendrà lloc a la sala d’oci de l’Espai Na Camel·la (c. d’En Tià de Sa Real, 6 bxs.) dissabte, dia 21 d’abril, a les 19.00 h.
En Tomeu Martí farà una breu introducció per parlar de la història de la lluita per la recuperació de la llengua catalana a les Illes Balears i presentarà el document amb propostes elaborat pel Grup Blanquerna i l’OCB.

En Koldo Izagirre, per la seva banda, farà un repàs a la història de la lluita per la recueració de l’euskara al País Basc i es referirà a les iniciatives actuals per a la normalització de la llengua basca.

En Koldo Izagirre Urreaga és un dels escriptors bascs amb més renom i dels més trencadors. Ha treballat tots els gèneres de la literatura: poesia, novel·la, contes i assaig. També ha traduït autors clàssics bascos a altre llengües i obres de la literatura universal a l’euskara. Ha fet literatura per a adults, joves i infants. Sovint també escriu a la premsa. Ha participat en guions per a la televisió i el cinema.

Per la seva banda, En Tomeu Martí i Florit és periodista, activista sociocultural i polític. Resumint molt la seva trajectòria, podem dir que ha dirigit Ona Mediterrània i el Diari de Balears. Actualment és president del Grup Blanquerna i membre de l’executiva de la Plataforma per la Llengua. Com a escriptor, ha publicat diversos reculls d’articles periodístics, i també llibres de poesia i d’assaig. Ha estat mereixedor del Premi Josep Maria Llompart (2013) i del Premi d’Actuació Cívica de la Fundació Lluís Carulla.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.