La nova guia de gastronomia i producte local de Manacor recull els millors productes alimentaris que es fan al municipi

La nova guia de gastronomia i de producte local de Manacor pretén “convertir-se en una eina de difusió i de suport a la comercialització dels productes agroalimentaris locals; una eina que vol estar al servei dels professionals del sector, dels consumidors i dels col·lectius i entitats que fan feina a l’entorn els productes agroalimentaris de Manacor”, ha explicat la regidora de Turisme, Antònia Llodrà.

I és que avui, alguns dels productors que recull la nova guia han presentat juntament amb la regidora de Turisme, Antònia Llodrà, aquest document que “vol donar a conèixer aquests productes als residents i també als turistes que cada vegada més s’interessen per conèixer els nostres productes típics i que volen tastar el gust del nostre oli, del nostre vi, de les nostres ensaïmades o dels centenars de productes alimentaris que s’elaboren al municipi”, ha afegit Llodrà.

A la nova guia Gastronomia i Producte Local de Manacor s’hi troba tota la informació de productes com el vi, l’oli, els productes ecològics, les confitures, els sospiros, els amargos, el pastís de pobre, l’ensaïmada o la sobrassada que s’elaboren al municipi de Manacor. La guia, a més, també ofereix informació sobre qui els produeix, els punts de venda on poder-los comprar i fins i tot algunes receptes per poder cuinar-los. “És una iniciativa molt positiva pels visitants i turistes però també pels propis manacorins, que a vegades desconeixem la qualitat dels productes que podem trobar al nostre poble”, ha explicat el vinater Antoni Gelabert, que ha estat un dels productors assistents a la presentació de la nova guia.

De fet una de les finalitats de la guia és la de promoure els productes agroalimentaris locals, incentivar-ne el seu coneixement i consum i generar un impacte favorable en tota la cadena d’aquest sector. És a dir, la guia també pretén incentivar el comerç i consum proper, sostenible i responsable. Així, en l’apartat dedicat al vi, hi apareixen els diferents cellers del municipi però, a més, la guia explica que ja en època romana Manacor va obtenir una de les primeres llicències imperials per al cultiu de vinya a Mallorca. En l’apartat dedicat a l’oli, a més d’esbossar la història de la indústria de l’oli a l’illa, la guia ofereix les propietats beneficioses d’aquest producte qua actua sobre els sistemes cardiovascular i digestiu, té efectes antioxidants, ajuda a controlar la diabetis, entre molts altres efectes beneficiosos.

La guia de gastronomia i producte local també fa una aturada en els productes ecològics, que entre moltes altres botigues, es poden trobar a la plaça de ses Verdures. En l’apartat de dolços hi trobam confitures i també una petita història de cadascun dels productes estrella de la pastisseria de Manacor com són els sospiros, els amargos i el famós pastís de pobre. A més la guia ofereix informació de l’ensaïmada, dels forns que l’elaboren de manera artesana, i també de la sobrassada.
Per acabar la guia ofereix quatre receptes per elaborar amb alguns dels productes que inclou la guia. Un cruixent de sobrassada amb formatge i confitura, un carré de xot amb salsa de vi, rubiols de confitura i arròs brut són els plats que la guia anima a cuinar fent servir alguns dels productes més típics del municipi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: