La policia local de Manacor estrenarà en una prova pilot el nou programa informàtic de gestió i coordinació policial XPO

Tots els cossos dels municipis de Balears adoptaran aquest nou sistema.

L’Ajuntament de Manacor ha signat el conveni d’adhesió al programa pilot de desenvolupament del programa XPO.

Conjuntament amb Felanitx i el Consell de Formentera, Manacor compartirà aquest programa pilot i compartirà experiències prèvies abans que tots els cossos de policia local de Balears que hi estiguin interessats l’adoptin. “És una eina informàtica que es podrà adaptar millor a les funcions que fa la policia i en el futur permetrà compartir informació amb tots els cossos policials i d’emergències”, ha destacat el regidor d’Interior, Miquel Perelló, que va ser l’encarregat de signar el conveni.

Aquesta prova pilot que compta amb la participació de la Policia Local de Manacor servirà per dissenyar el pla operatiu d’implantació de l’aplicació informàtica per a la gestió i coordinació de les policies locals, denominada XPO, en els municipis de les Illes Balears.

L’XPO és un programari de gestió policial integral, desenvolupat exclusivament amb mitjans públics pel Consell Insular de Menorca, que ja funciona als cossos de Policia Local de Menorca, i que permetrà implementar un sistema efectiu de coordinació de policies locals i integrar-les amb el SEIB 112, per tal de facilitar l’intercanvi d’informació en temps real amb les agències d’emergències que s’hi integren.

El 26 d’abril de 2017, i mitjançant un conveni de col·laboració, l’empresa pública Servei d’Informàtica Local de Menorca, SA, (SILME, SA) va cedir a l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears l’XPO. A partir d’aquest fet, el Govern, a través de l’Institut de Seguretat Pública de les Illes Balears, està compromès en desenvolupar aquesta eina per a convertir-la en un element de coordinació entre cossos policial, i de bescanvi telemàtic d’informació amb el comandament informàtic d’emergències de l’112 Illes Balears.

La consellera Catalina Cladera, el batle de Felanitx, Joan Xamena, i el regidor d’Interior de l’Ajuntament de Manacor, Miquel Perelló, han signat l’acord, mitjançant el qual, l’Ajuntament de Manacor i el de Felanitx facilitaran tota la informació relativa al resultat de la implantació de l’aplicació en fase de proves perquè es puguin dur a terme les adaptacions necessàries de la versió actual del programari, si es considera adient. El compromís inclou l’adscripció de personal tècnic informàtic per garantir la correcta execució de l’objecte de conveni.

Les conclusions del programa pilot serviran per elaborar un pla operatiu que permeti establir la planificació i definir els criteris tècnics i de coordinació als quals s’hauran de subjectar els ajuntaments de les Illes Balears per a la implantació del programari XPO.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.