La Policia Local de Son Servera participa en la campanya especial de la DGT sobre el control d’alcohol i drogues en conductors

Per això, aquest dissabte, 7 d’agost, ha efectuat un control a Cala Millor en el qual s’han inspeccionat un total de 120 vehicles.

L’alcohol és present com a factor concurrent desencadenant en un terç dels accidents mortals. La seva presència en la conducció, depenent de la taxa, multiplica entre 2 i 15 el risc de sofrir un accident. L’única taxa segura és 0,0 %.

A més, no sols està relacionat amb una major accidentalitat, sinó que també repercuteix en una major mortalitat, en ser un factor vinculat amb un pitjor pronòstic en les lesions sofertes.

És amb la intenció d’aconseguir baixar el percentatge de positius d’alcoholèmia en els controls preventius aleatoris que la Direcció General de Trànsit ha preparat aquesta campanya en l’àmbit estatal des del 2 al 8 d’agost, a la qual la Policia Local de Son Servera s’ha adherit.

Així, durant el capvespre i la nit de dissabte, la Policia ha inspeccionat un total de 120 vehicles i s’han interposat un total de 7 denúncies: 2 actes a conductors per donar un resultat positiu en el test de drogues, 3 denúncies administratives per conduir amb una taxa d’alcohol superior a la permesa i s’han imputat 2 conductors judicialment per negar-se a realitzar les proves reglamentàries.

Aquests controls policials tenen com a objectiu prevenir que persones que han begut o consumit drogues no circulin per les carreteres. No obstant això, el balanç d’aquest control és positiu segons la Policia Local, ja que dels 120 vehicles inspeccionats, 113 conductors ho feien correctament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: