La primera assemblea ciutadana telemàtica de Manacor esdevé un èxit

Més d’un centenar de ciutadans i ciutadanes de mitjana han seguit l’assemblea per plantejar preguntes al govern municipal.

Aquest divendres horabaixa s’ha dut a terme una nova assemblea ciutadana al municipi de Manacor. En aquesta ocasió, i donada la situació, l’assemblea s’ha pogut seguir en directe pel canal de YouTube de l’Ajuntament, pel qual es podien realitzar preguntes per escrit a priori i in situ. Durant l’assemblea ciutadana, i com s’ha anat fent en altres ocasions durant aquest primer any de legislatura, el govern municipal ha retut comptes de la seva gestió davant la ciutadania. De fet, durant l’acte s’han respost fins a trenta-tres preguntes.

Pràcticament tots els temes o preguntes han estat relacionats de manera directa o indirecta amb la Covid-19: des de preguntes sobre serveis oberts, a la situació del procés d’escolarització i la situació de les escoles municipals, passant per la neteja de carrers o el repartiment de mascaretes. A més, s’ha parlat de temes tan dispars com llicències d’obra, mesures locals per ajudar als autònoms, comerç local i petita i mitjana empresa, participació ciutadana, cases d’apostes o el futur consell de la joventut. En qualsevol cas, el tema més recurrent ha estat el paper dels serveis socials en un moment com l’actual. De l’atenció a les famílies, als infants, a les víctimes de violència de gènere, de la feinada del personal del departament, de la casa d’acollida, etc.

L’assemblea, que ha arribat a comptar amb més de 100 visualitzacions alhora i més de 173 en total (en el moment d’acabar l’assemblea, ara ja compta amb més), ha començat a les 18 h en punt i ha acabat a les 19.35 h i ha transcorregut amb normalitat. El batle, Miquel Oliver, ha introduït l’assemblea i cadascuna de les regidories han presentat les seves àrees de gestió. Seguidament s’ha donat pas a les preguntes que la ciutadania ha fet arribar, principalment, a través de les xarxes socials. Finalment, s’ha donat espai a les regidories per afegir el que creguessin oportú i, en acabar, el batle ha tancat l’acte.

L’assemblea ciutadana es pot veure sencera al canal de YouTube de l’Ajuntament:

https://m.youtube.com/channel/UC0ojsP3qEUH1b0P1Vy82AIA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: