La primera Fira de les Dones de Manacor esdevé un èxit

Milers de persones visiten la Fira de les Dones organitzada per “mostrar el potencial de la dona en tots els àmbits i crear xarxa entre elles i les institucions públiques”.

La primera fira destinada a mostrar la feina de dones artistes, artesanes, membres d’entitats socials i de moltes altres esdevé un èxit. Més de vuitanta parades de tot color i una quinzena d’actes per a tots els públics han omplert la jornada, vigília del Dia Internacional de la Dona.

De les més de cent dones que han mostrat la seva feina i talent moltes són dones amb una inquietud o interès que han decidit venir a la fira per mostrar allò que saben fer i fan a casa però que no han mostrat a ningú. D’altres ens han mostrat la seva professió, el seu negoci, bé amb la venda de productes o bé amb una parada informativa. A més, són moltes les dones i grups de dones que s’han ofert a omplir la Fira més enllà de les vuitanta parades incites, amb actuacions de música i dansa, contacontes, tallers infantils, i molt més, tot sempre enfocat a la importància de reivindicar que, malgrat els avanços, les dones encara no han assolit una igualtat real. Finalment, la Fira ha comptat també amb la participació dels col·lectius feministes i de dones, així com d’entitats socials que fan feina al municipi i que de forma directa treballen per la igualtat o tenen projectes concrets.

La Fira de les Dones ha estat dividida en tres sectors: un primer sector dedicat a les dones artesanes, un segon sector dedicat a les dones relacionades amb la gastronomia, i un darrer sector dedicat a les entitats socials amb projectes per la igualtat.

L’epicentre ha estat el claustre de sant Vicenç Ferrer, que ha comprès activitats de les 11 a les 14 h, amb una actuació de piano, un recital poètic i un vermut feminista acompanyat de la música d’Estepa Blanca i Río Ciclo. El capvespre s’ha omplert amb la performance “Energia Femenina”, que s’ha repetit a les 17, 18 i 18.45 h. Per altra banda, durant tot el dia s’hi ha pogut visitar l’exposició col·lectiva de més de vint dones artistes i artesanes, així com l’exposició de drets humans “Prostitució nua i crua”, de Metges del Món.

A la plaça del Convent s’hi ha donat la inauguració de la Fira. A més, la plaça ha comprès activitats de tota casta. De les 10 a les 12.30 h s’ha pogut gaudir d’una actuació de dansa i música, un contactontes, un taller creatiu per a infants i una xerrada informativa sobre ioga. A l’horabaixa, entre les 16.30 i les 18 h, s’ha dut a terme un taller d’estimulació sensorial per a infants, de dos espectacles de contacontes – “La dimònia Apol·lònia” i “La caputxeta forçuda” –, entre d’altres.

A la Institució Pública Antoni M. Alcover, s’ha comptat amb una presentació de la Complanta des Caparó, obra de Miquel Mestre, i el concert de Jo Jet i Maria Ribot, a les 20 h.

Tot això, amb l’objectiu clar de mostrar el potencial de la dona en tots els àmbits i crear xarxa entre elles i les institucions públiques. Com s’ha apuntat des del departament d’Igualtat, “la I Fira de les Dones s’ha organitzat amb un doble objectiu: visibilitzar tot el talent femení i, per altra banda, fer xarxa de dones i entre dones, perquè és l’única manera de revertir les desigualtats de gènere”. A més, durant la jornada es donaran diverses activitats complementàries, com un vermut al migdia amb el grup Río Ciclo o el tancament de la fira amb Jo Jet i Maria Ribot a la Institució Alcover. Segons explicava la regidora d’Igualtat, Carme Gomila, “volem donar les gràcies a les dones del municipi i d’arreu de Mallorca que han volgut col·locar la seva parada a la Fira, és molt important donar visibilitat a les dones amb talent i generar teixit entre elles”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: