“La repressió al descobert” a càrrec de l’arqueòleg Cesc Busquets, explicà el passat dilluns el delicat procés de les exhumacions de Son Coletes

Hi ha gent que creu que la tasca que s’està portant a terme arreu de Mallorca amb les exhumacions de les fosses, és una tasca senzilla i sense cap complicació, s’equivoquen. N’hi ha que creuen que aquesta tasca no té cap importància per a les seves famílies, es tornen equivocar. També hi ha els que creuen que aquestes persones enterrades de qualsevol manera i sense dignitat i les milers que encara queden sense identificar són gent que, si els hi va passar això, qualque cosa devien haver fet i s’ho mereixien, qui pensa això no havia anat mai tan errat.

Francesca Llull Font i la seva filla, Francesca Salas Llull, i el rellotger Antoni Alomar Mas, han estat les primeres víctimes identificades a Son Coletes, gràcies a la tasca portada a terme pels antropòlegs de l’equip d’ATICS i les analítiques al laboratori d’ADN antic de la Unitat d’Antropologia Biològica de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Tot portat a terme amb una extrema cura i sempre refermat per la base científica, a aquest procés tan sensible no pot haver-hi cap mena de dubte.

Per posar a disposició de tothom qui ho vulgui saber les passes que s’han estat donant des del dia que l’equip d’ATICS es va instal·lar al cementiri de Son Coletes de Manacor, en Cesc Busquets, arqueòleg i coordinador de l’equip d’ATICS SL., va oferir aquest passat dilluns una conferència al Teatre de Manacor anomenada  ‘Son Coletes, la repressió al descobert’. Val a dir que aquesta conferència està emmarcada a dins del cicle monogràfic de memòria històrica ‘Obrir per tancar’, que organitza l’Escola Municipal de Mallorquí i que tindrà lloc entre el 15 de març i l’11 de maig al Teatre de Manacor. El cicle ha comptat amb la coordinació de l’investigador i periodista Antoni Tugores.

Tot seguit podeu veure aquesta primera conferència d’en Cesc Busquets a on podreu descobrir punt per punt, com s’ha fet aquesta delicada tasca que, per sort, i gràcies a un gran equip de gent, ha començat a donar el seus fruits. Des de l’Obra Cultural Balear de Manacor no podem fer altra cosa que donar-li’s l’enhorabona per la feina feta i la que encara queda per fer i instar a la gent a seguir aquest cicle de conferències, bé de forma presencial o bé des del canal de Youtube de l’Ajuntament de Manacor, a on s’hi emeten les conferències en directe, però també hi queden penjades per poder ser vistes i consultades més endavant.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: