La SAM implica la ciutadania en l’estalvi d’aigua i convida tothom a la primera xerrada de conscienciació

L’acte tendrà lloc dia 21 de març a les 19.30 h al molí d’en Polit i s’obsequiarà els assistents amb un dispositiu per a les aixetes que permet estalviar aigua i un refresc.

L’aigua és un element de vital importància per l’ésser humà i també per a la majoria d’activitats de la vida diària. Per això l’Empresa de Serveis del Municipi de Manacor, la SAM, vol informar la població de les mesures que entre tots podem adoptar per aconseguir un estalvi efectiu d’aigua. L’any passat la SAM va encarregar l’Estudi sobre Hàbits de Consum d’Aigua a Manacor, que ha permès dissenyar un pla pilot per intentar trobar noves formes d’estalviar aigua i mesures que permetin reduir-ne el consum.

En aquest sentit la SAM vol convidar la ciutadania de Manacor a la primera xerrada sobre les millores per aconseguir un estalvi efectiu d’aigua. Es tracta d’una trobada informativa i de conscienciació en què els veïnats i veïnades podran exposar els seus dubtes. Aquesta xerrada és la primera acció d’una campanya de conscienciació que ha posat en marxa una treballadora de la SAM procedent del programa de Joves Qualificats del SOIB. La xerrada tendrà lloc al molí d’en Polit dimecres dia 21 de març a les 19.30 h i consistirà en una xerrada, d’una durada màxima d’una hora, que inclourà una petita exposició interactiva i una ronda de preguntes o dubtes. A més d’explicar què és la SAM i quins són els seus objectius, s’explicarà la importància que té l’aigua en el nostre municipi, que presenta un clima molt variable, amb èpoques de gran sequera que històricament han provocat situacions d’escassetat d’aigua. Això fa que la disponibilitat dels recursos hídrics sigui un dels temes de major transcendència quant a polítiques de les diferents administracions, tant a nivell comunitari com municipal.

Durant la xerrada s’exposaran les millores que s’han implantat per millorar l’eficiència de la xarxa d’aigua, els assistents podran detectar els punts de consum d’aigua, s’explicaran els problemes que provoquen les tovalloletes humides si es tiren al vàter, s’explicarà la factura de l’aigua, se suggeriran millores que es poden adoptar per reduir el consum d’aigua, s’explicaran algunes actuacions de la SAM i també es farà referència a les possibilitats de fer arribar aigua potable a Manacor.

A més, després de la xerrada hi haurà un petit refresc i es donarà un petit obsequi d’estalvi. Des de la SAM agrairan la vostra assistència i participació. Per una altra banda, la SAM recorda que per un major estalvi d’aigua en els habitatges també s’han duit a terme actuacions encaminades a millorar el rendiment de les xarxes d’abastament. Amb la posada en marxa del pla pilot, que té com a objectius la determinació local de potencials d’estalvi i la proposta de mesures concretes de reducció del consum, es plantegen mesures en paral·lel com instal·lar nous comptadors de “tipus C”, que es realitzarà de forma progressiva fins a finals d’any. Aquesta nova tecnologia permet detectar millor les fuites i d’aquesta manera es podrà actuar de forma immediata per a reparar-les, la qual cosa suposarà un estalvi addicional. En la mateixa línia es va fer l’any passat el Projecte d’autorització i actuacions puntuals a la xarxa d’aigua potable i aigües residuals del sector 6, mitjançant el qual es va remodelar el barri des Barracar. Veniu a la xerrada, sumau-vos a la nostra campanya i feis un consum responsable d’aigua!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: