La SAM millorarà l’estació depuradora d’aigua amb una inversió d’uns 11 milions en els propers 8 anys

La SAM, Empresa de Serveis del Municipi de Manacor de la SAM, iniciarà el 2018 una sèrie d’actuacions urgents per millorar el funcionament de l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR). Unes actuacions que costaran uns 2 milions d’euros i que culminaran en un període d’uns vuit anys amb el gran projecte d’ampliació de l’estació depuradora valorat en 9 milions d’euros que permetrà aprofitar l’aigua depurada per a regar jardins públics i zones agrícoles.

“Hem de ser conscients que tenim una depuradora que té vint anys i que no ha rebut cap tipus d’inversió durant vint anys, en els darrers dos anys hem fet petites millores que eren necessàries però creim necessari posar en marxa un pla més ambiciós perquè resulti útil en el futur”, ha explicat la regidora d’Economia i presidenta de la SAM, Maria Antònia Sansó. A partir d’ara i abans d’iniciar l’ampliació “s’implantarà un sistema de telecontrol, una sitja de fangs o nous tamisos i aquestes millores juntament amb la substitució gradual de la maquinària més antiga permetran afrontar amb garanties l’ampliació”, ha explicat el gerent de la SAM, Francesc Grimalt.


Finançament
Totes les actuacions que es faran a la depuradora es finançaran amb el cànon de sanejament, el qual els ciutadans paguen amb la factura de l’aigua i que gestiona el Govern. “Hem mantingut reunions amb la direcció gereral de Recursos Hídrics, els hem presentat l’estudi de millores i el projecte d’ampliació i tenim bones sensacions”, ha concretat la regidora Maria Antònia Sansó. I és que l’ampliació es comença ara a tramitar i té un horitzó d’uns vuit anys per a què es materialitzi.

L’ampliació es proposa dotar l’EDAR d’un nou col·lector que condueixi les aigües residuals des de la ciutat, resolgui els actuals problemes de desbordament de les canonades quan plou i permeti emmagatzemar aquesta aigua, una vegada depurada, pel reg. A més es renovarà la línia de tractament actual de la planta i es duplicarà amb una segona línia que permetrà absorbir el futur creixement poblacional previst en el Pla General i tenir una alternativa en cas d’avaria.

També es preveu un tractament terciari per poder convertir l’afluent de la planta en aigua regenerada que es pugui emprar per recs agrícoles o de zones verdes urbanes. Aquí les instal·lacions es completen amb una gran bassa que permetrà emmagatzemar aquesta aigua.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.