La setena edició de la Tardor Poètica ofereix durant tres mesos un tast de música, literatura, cinema, cultura popular i arts plàstiques

El cicle ofereix una vintena d’activitats culturals fins al pròxim 15 de desembre.

La setena edició de la Tardor Poètica de Manacor aplega propostes de diferents disciplines artístiques entorn de la poesia fins dia 15 de desembre. Així s’oferiran diferents activitats culturals com concerts, exposicions, instal·lacions, recitals, col·loquis, contacontes i espectacles “en un programa que pretén reivindicar les arts plàstiques, la música i la poesia, des de la que neix de la nostra cultura popular fins als versos més contemporanis que recitaran Pau Vadell o Lucia Pietrelli”, ha explicat la regidora de Cultura, Antònia Llodrà, durant la presentació del programa de la VII Tardor Poètica.

Així, en aquesta edició de la Tardor Poètica “intentam anar molt més enllà de la poesia i durant aquest cicle posam un èmfasi especial en els creadors artístics que creim que ofereixen una lírica especial”, ha explicat el tècnic municipal de Cultura, Llorenç Carreras. Així divendres dia 19 d’octubre a les 19 h s’inaugurarà la primera part de l’exposició El romi de Venus a la Institució Antoni M. Alcover i l’endemà, dissabte dia 20 a la mateixa hora s’inaugurarà la segona part d’aquesta mostra de Tomeu Estelrich a la Torre de ses Puntes. L’exposició presenta una selecció de retrats d’artistes en la intimitat que es presenten amb objectes que els són propers i familiars. Però l’activitat de la Tardor Poètica és intensa els dies 19 i 20 d’octubre: El concert Cançons d’una mar oberta, divendres dia 19 a les 20 h omplirà la Institució Alcover de música i poesia de Grècia i Noruega. L’endemà, dissabte dia 20 a les 20 h la torre de ses Puntes acollirà l’espectacle Qui no pot segar, espigola , basat en l’oralitat i la cultura popular. A la mateixa hora, al Centre de Cultura de Porto Cristo començarà la projecció de la pel·lícula Petra, i en acabar començarà el col·loqui amb el seu director, Jaime Rosales.

Divendres dia 26 a les 20 h Jordina Biosca i David Garcia duran fins al Claustre de Sant Vicenç Ferrer el seu Concert d’amor. I l’endemà, dissabte dia 27, a la Institució Antoni M. Alcover a partir de les 11 h del matí començarà el contacontes Les contadores.

Diumenge dia 28 d’octubre a les 19 h l’Auditori de Conservatori de Manacor acollirà el concert de música de cambra que encapçala el prestigiós violinista Olivier Charlier.

Divendres dia 2 de novembre a les 20.30 h les cançons hipnòtiques de Nebulah i Aucell Cantaire ompliran el Teatre de Manacor. I una setmana més tard, divendres dia 9 de novembre, el recital poètic La Mel, omplirà de versos la Institució Alcover.

Dijous dia 15 de novembre, a les 20 h, s’inaugurarà al Museu de Manacor l’exposició de Catalina Julve Hippies always welcome, que romandrà oberta fins dia 31 de gener. També dia 15 a les 19 h es projectarà al Teatre de Manacor la pel·lícula Handia, guanyadora de 10 premis Goya. En acabar els assistents podran participar en el col·loqui al qual hi assistirà un dels seus directors, Aitori Arregui.

L’endemà, divendres dia 16 de novembre, a les 20 h la Institució Alcover acollirà la instal·lació artística, visual i sonora D’històries i llegendes del Mediterrani, obra de Joan Miquel Artigues.

Divendres dia 30 de novembre, també a la Institució Alcover, hi sonaran Cançons de Tardor, un recorregut per composicions breus de Shumann, Brahms, Strauss o Medelson, entre altres. Ja dins el mes de desembre la Institució acollirà Les altres, un espectacle poeticomusical que comptarà amb les actuacions de Joana Gomila, Bàrbara Nicolau i Bàrbara Riera.

El cicle es tancarà amb l’exposició Vibracions, que s’inaugurarà dissabte dia 15 de desembre a les 19 h a la torre de ses Puntes. Es tracta d’una exposició de l’artista Mateu Sitges Febrer que romandrà oberta fins al 3 de gener. Però això no és tot perquè durant la tardor poètica continuen els concerts d’orgue al Convent. Així l’església de Sant Vicenç Ferrer acollirà concerts els dissabtes 20 d’octubre, 17 de novembre i 15 de desembre. Podeu consultar totes les activitats de la VII Tardor Poètica picant aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.