La taula de la Formació Professional de Manacor i Educació, comparteixen els seus plans per donar prestigi a aquests estudis

La Conselleria d’Educació s’ha sumat a la Taula de la FP constituïda a Manacor.

La taula de Foment de la Formació Professional de Manacor continua fent feina amb l’objectiu de convertir-se en una plataforma que permeti promocionar la Formació Professional al municipi de Manacor. Es tracta de crear “un espai de coordinació per tenir una visió ampla que permeti establir estratègies i crear sinergies entre centres, estudiants, agents d’ocupació i empreses”, ha explicat la batlessa, Catalina Riera.

Avui, dia 5 de juliol, la taula de treball per al foment de la Formació Professional a Manacor s’ha reunit per segona vegada a l’Espai Na Camel·la. En aquesta segona trobada s’hi ha afegit la directora general de Formació Professional i Formació del Professorat, Maria Francisca Alorda, i dos tècnics de la Conselleria d’Educació, que han presentat davant tots els integrants de la taula el Pla integral de formació professional 2018 – 2021.

En aquesta segona reunió de la Taula de treball per al foment de la Formació Professional a Manacor hi han assistit la batlessa de Manacor, Catalina Riera; la directora general de Formació Professional, Maria Francisca Alorda, els tècnics de la conselleria, els tècnics municipals del departament d’Educació i del departament de Desenvolupament Local, els representants dels centres de Formació Professional de l’IES Manacor, l’IES Mossèn Alcover i l’IES Porto Cristo, representants del SOIB, dels sindicats de treballadors, a més dels representants de les associacions empresarials de Pimem, COPIME, entre moltes altres.

En començar la trobada la batlessa de Manacor, Catalina Riera, ha agraït la presència de la directora general i l’explicació del pla, també ha ressaltat la implicació de l’Ajuntament de Manacor per aconseguir que la gent vegi en la Formació Professional “el prestigi i la importància que mereixen als estudis de formació professional i la necessitat de valorar-los”.

Des de la Conselleria d’Educació han indicat que per millorar els estudis de Formació Professional s’impulsaran i establiran ofertes de formació adaptades al sistema integrat de formació professional que estiguin en consonancia amb les exigències de les empreses de Balears. Des del Govern també han manifestat la voluntat de millorar la xarxa de centres públics i l’oferta de formació d’FP dual; així com reivindicar els estudis de formació professional, avançar en qualitat, afavorir la formació permanent dels treballadors i ampliar la col·laboració amb les empreses.

Els representants de les Centrals sindicals CCOO i Stei han indicat la importància de l’orientació primerenca a les famílies d’aquests estudis, així com la necessitat d’implicar-hi tots els agents educatius, socials i econòmics.

La representació empresarial ha comentat les seves experiències satisfactòries en les pràctiques de l’alumnat i la seva posterior incorporació com a treballadors a les plantilles empresarials, destacant l’elevat grau de formació i facilitat d’adaptació a les empreses. Per part dels instituts i del departament d’educació de l’Ajuntament es realitzen diferents propostes per poder adaptar aquests estudis als canvis tecnològics i a les necessitats del sistema productiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.