La vint-i-tresena Fira de Teatre de Manacor i la temporada gran ofereixen més de cinquanta espectacles a partir del proper 6 d’octubre

 La XXIII Fira de Teatre de Manacor, que començarà dia 6 d’octubre i acabarà dia 30 del mateix més, s’engloba en la temporada 2018/2019 del Teatre i l’Auditori de Manacor.

Una temporada que que també conté la Temporada Gran, el Firó, l’Off Fira, l’Off Firó i els cicles de concerts de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears i de la Banda de Música de Manacor.. Tot plegat farà possible que el públic pugui gaudir de més de 50 espectacles durant tota la temporada. Una programació a la qual s’hi ha de sumar concerts, espectacles de dansa i totes les mostres de teatre amateur que acullen les instal·lacions teatrals de Manacor. Dins el marc de la XXIII Fira, l’Off Fira, el Firó i l’Off Firó hi estan programats fins dia 2 de desembre 31 muntatges, 22 dels quals són de companyies de Mallorca i 9 de fora.

Presentació de la Fira
L’Auditori de Manacor ha acollit avui la presentació de la XXIII Fira i la Temporada teatral 2018-2019. L’actor Joan Miquel Artigues ha conduït l’acte de presentació, en què s’ha ofert un tast de dos dels espectacles que formen part de la programació teatral de Manacor: Al sud del Paral·lel, que ha comptat amb l’actuació de Carlos Gramaje, i Ganes de Mus, de la companyia Petita Pàtria. El programador artístic del teatre i alma mater de la fira, Tomeu Amengual, ha destacat la gran presència de teatre illenc en aquesta edició, on també hi ha espectacles de fora “que enriqueixen el nostre imaginari teatral”. La batlessa de Manacor, Catalina Riera, ha explicat que “a Manacor el teatre és un projecte social, cultural, econòmic i educatiu que impregna tot el poble i tothom s’ho sent seu, tan el manacorí més petit com la manacorina més gran”. “La capitalitat cultural de Manacor és, en gran part, mèrit del teatre i vull convidar tothom a gaudir d’aquesta mostra de teatre plural que concentra la XXIII fira i tota la temporada 2018/2019”, ha conclòs la batlessa.

Durant la presentació també han intervingut el gerent de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, Pere Bonet, que ha explicat que “l’orquestra de tots els ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears farà la seva quarta temporada a l’Auditori de Manacor, és una temporada pròpia amb concerts únics i puc dir que enguany durem fins a Manacor un dels millors cicles de concerts que es podran escoltar a Balears”. A més el reconegut director teatral català Oriol Broggi ha destacat “la forta relació que tots els ciutadans de Manacor tenen amb el teatre i amb el teatre que es fa fora perquè aquí els nins i nines fan teatre i fan que els pares hi vagin, que els avis i els tiets ho provin i tot es conjura perquè la ciutadania senti el teatre com a seu i tot plegat fa molta enveja sana als que us mirem des de fora”.

Per la seva banda, el vicepresident del Consell, Francesc Miralles, ha recordat la trajectòria de la Fira i ha explicat que “el teatre i l’Auditori de Manacor són com un far que ens guia i ens i ha apostat per teixir aliances entre tots els teatres de gestió pública”. I des de la Conselleria de Cultura i Participació, Manel Santana ha destacat que “la vocació que té el Teatre de Manacor per projectar cap a l’exterior la feina que fan els professionals de les arts escèniques de Balears” i ha remarcat que “la bona salut del fet teatral manacorí no és flor d’un dia sinó que és fruit de la feina constant que s’ha fet durant dècades”. A l’acte també hi han assistit molts dels regidors del consistori manacorí i molts manacorins i manacorines vinculats al món del teatre i de la cultura.

La presentació ha comptat amb l’assistència d’un nombrós públic al vestíbul de l’Auditori, que ha pogut descobrir de primera mà els espectacles que podran veure en els propers mesos. En acabar l’acte de presentació tots els assistents han brindat per la bona salut del teatre a Manacor amb una copa de cava. I en aquest moment han aparegut els membres de la Banda de Música de Manacor tocant els seus instruments, una sorpresa que ha servit per posar el punt final a l’acte que dona el ‘sus’ a la temporada teatral manacorina.

Amb aquesta programació des del Teatre i l’Auditori de Manacor pretenen promoure i difondre els espectacles teatrals produïts a les Illes Balears. A més a més, al mateix temps, la fira i tota la Temporada teatral volen donar la possibilitat al públic i als professionals del teatre de Mallorca d’entrar en contacte directe amb les companyies i els espectacles produïts més enllà de les fronteres de Balears. Així, els abonaments que estan a disposició del públic permetran combinar obres teatrals de tota la temporada.

“La Fira de Teatre de Manacor és la fira que té una trajectòria més llarga de totes les que es fan a Balears, per això apostam de cada vegada més per ser una fira de qualitat i rendibilitat, això vol dir que volem ser útils en la trajectòria dels nostres professionals del teatre i volem que el públic surti del teatre amb la sensació d’haver viscut una bona experiència”, expliquen des de l’organització. En aquest sentit des del Teatre i Auditori de Manacor enguany esperen l’assistència d’uns 13.000 espectadors i de més d’una cinquantena de programadors que acudiran a la Fira provinents de Mallorca i d’altres punts de l’Estat.

Història i pressupost
En les 22 edicions anteriors de la Fira, hi han participat al voltant de 650 productores o companyies i s’hi han representat prop de 800 funcions. Hi han assistit uns 1.150 programadors i s’han superat els 200.000 espectadors. El pressupost previst per a la Fira i la temporada d’enguany gira al vontant dels 100.000 euros, que aporten l’Ajuntament a través de l’Institut del Teatre de Manacor, el Consell de Mallorca, el Govern de les Illes Balears i el públic a través de les entrades i els abonaments.

Tot seguit teniu la programació teatral 2018-2019:

Fira de Teatre de Manacor:

Octubre
6, 7 Èdip – Teatre Romea – Focus
13, 14 Humans – Teatre Romea – Grec 2018 Festival de Barcelona
20, 21 Sopa de pollastre amb ordi – La Perla 29 – Biblioteca Nacional de Catalunya

Espectacles de Mallorca:
Octubre
22 Microteatre – El Somni Produccions
23 Teatre de barra: Dones a escena – Òrbita Produccions
24 Aquí i ara – Cia. S’al·lota
24 Ganes de Mus – Cia. Petita Pàtria
25 Llum trencada – Iguana Teatre
25 Capaltard – Mals papers
26 Les cançons perdudes – Noctàmbuls
26 Rostoll cremat – Teatre Principal Palma – Festival Grec – Produccions de Ferro
27 Martina – La Fornal d’espectacles
27 Bombers – Mise en Lumière i Barba-Bé
27 La volta al món – Pasodos Dance Company
27 Sótano de Cielo – Maghen Compañía de Danza
27 Set maneres de ser Hamlet – Cia.Josep Pere Peyró
28 Les simples coses – Atempo Circ
28 Commedia all’improvviso 3 – TrabuCats Teatre
28 Smiley – El Somni Produccions
28 La conferència – LookAtMe
29 Brossat – La Seca Espai Brossa
29 Quincas, la mort i la mort – Cia.Xangô i Centre d’Arts Escèniques de Terrassa
30 Set… I diumenge 7 – El Maldà
30 Al·lot de barca – Cia.Petita Pàtria

Off Fira:
31 Octubre i 1 Novembre
Un cop l’any – Minoria Absoluta – Cow Theatre – Teatre Poliorama

Firó:
Novembre
3, 4 Mala broma – Sala Muntaner
9 Al sud del Paral·lel – Sala Bars – Carlos Gramaje
10 Irene i la terra adormida – Fundació Mallorca Literària
11 AKA – Sala FlyHard
24, 25 Les noies de Mossbank Road – La Villarroel

Off Firó:
1 i 2 Desembre
Troia – Cor de Teatre – Temporada Alta Girona – Teatre Nacional de Catalunya

Temporada Gran:
Gener
19, 20 4 D’òptic – La Perla 29 – Teatre Romea
Febrer
2, 3 Maremar – Dagoll Dagom – Teatre Poliorama
23, 24 El preu – Bitò – Grec 2016 Festival de Barcelona – Teatre Goya

Març
16, 17 La importància de ser Frank – La Brutal – Teatre Nacional de Catalunya
24, 25 La bona persona de Sezuan – La Perla 29 – Teatre Nacional de Catalunya
30, 31 Escape Room – Focus – Teatre Goya

Abril
6, 7 El chico de la última fila – Sala Beckett
13, 14 Othelo – La Villarroel – Mika Project
27, 28 Per davant i per darrere – Teatre Borràs – Anexa

Orquestra Simfònica de les Illes Balears:

19 octubre: Dvorak, Txaikovsky.Violoncel: Pablo Fernández. Director: Kerem Hasan
16 novembre: Mendelssohn, Brahms, Holst.Violí: Ray Chen. Director: Pablo Mielgo
02 gener: Concert de Cap d’Any. Soprano: Valentina Nafornita .Director: Joji Hattori
22 febrer: Mahler. Director: Pablo Mielgo. Acadèmia Simfònica
22 març: Ravel, Palomo, Debussy, Rimski Korsakov. Guitarra: Rafael Aguirre. Director: Sergio Alapont
12 abril: Beethoven, Brahms. Piano: Yevgeny Sudbin. Director: Joji Hattori

Banda de Música de Manacor:
03 novembre: Oscar Navarro
16 desembre: Andreu Riera
16, 17 febrer: Serafín Zubiri i Mikel Herzog
08, 9 juny: Sarsuela

Altres programacions:
17 de novembre: El llac dels cignes, Russian Classical Ballet
25 de desembre: Concert de Nadal, Cappela
26, 27, 28, 29 i 30 de desembre: Aladí i la làmpada màgica, musical per a tota la familia
12 i 13 de gener: Comèdia de Sant Antoni, Patronat de Sant Antoni
1, 3 i 5 de març: La bella Helena, Cor de Cambra Ars Antiqua
9 de març: Mar de fons. Història oculta del desembarcament, Teatre Principal de Palma -Teatre Lliure – Iguana Teatre

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.