L’ajuntament d’Artà posa en marxa la campanya “Passejar pel poble no ha de ser qüestió de sort”

L’Ajuntament d’Artà ha engegat avui una campanya sobre la tinença responsable d’animals de companyia al municipi.

L’Ajuntament d’Artà ha posat en marxa avui una campanya sensibilització ciutadana sobre la tinença responsable d’animals de companyia que, sota el títol Passejar pel poble no ha de ser qüestió de sort, pretén contribuir a millorar les relacions de convivència entre les persones i els animals domèstics en els espais públics del poble. Aquesta acció, emmarcada dins la campanya de civisme municipal ‘EstimArtà’ actua amb civisme, recorda als propietaris d’animals domèstics quines són les responsabilitats i obligacions que tenen pel fet de tenir un animal de companyia i informa de les infraccions en les que poden incórrer, contemplades en l’Ordenança municipal.

Aquest argument ha estat inclòs en una carta informativa que, signada pel batle, es farà arribar a les persones propietàries de cans d’Artà i la Colònia de Sant Pere. En total n’hi ha 3.616 inscrits en el Registre d’Identificació d’Animals de Companyia (RIACIB) que gestiona el Col·legi Oficial de Veterinaris de les Illes Balears. Aquesta carta anirà acompanyada d’un fulletó que s’ha dissenyat amb informació d’interès que recull l’Ordenança municipal. En paral·lel, un informador municipal visitarà els domicilis de la gent propietària de ca per recordar els principals trets de la campanya i obsequiar-la amb un dispensador de bosses de recollida d’excrements. Així mateix, l’Ajuntament ha editat un vídeo (clica aquí) sobre la presència d’excrements a la via pública per fer palesa una realitat existent al poble, que és una de les principals queixes que arriba al consistori, i conscienciar la població, especialment els propietaris d’animals, de la necessitat d’eradicar-la. En aquest sentit, també s’han dissenyat unes postals  (veure aquí) que es repartiran a tota la població i una sèrie de cartells de cans d’Artà (veure aquí) que es difondran per diferents canals. D’aquesta manera el consistori espera donar resposta a la necessitat manifestada per la ciutadania de tenir la via pública neta d’excrements de ca i conscienciar de la importància que té la tinença responsable dels animals, tant a l’entorn urbà com al rural. En aquest sentit, s’instal·laran 40 noves papereres pel poble, ampliant el punts de recollida de residus.

Finalment, l’Ajuntament ha estat el primer de les Illes en involucrar-se en la campanya educativa de conscienciació del Col·legi de Veterinaris sobre la importància de tenir un animal domèstic i conèixer el paper del veterinari en tot el procés. Com a resultat d’això, els escolars de quart i cinquè d’educació primària dels tres centres escolars d’Artà (Na Caragol, Sant Bonaventura i Sant Salvador) han rebut la visita del veterinari col·laborador, el qui mostra als nins i nines les implicacions, obligacions i responsabilitats de tenir un animal de companyia en el si familiar amb l’ajuda del material didàctic de la campanya.

L’empresa Urban Serveis ha col·laborat en el finançament de la campanya, que ha estat assumida per l’Ajuntament d’Artà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: