L’Ajuntament de Manacor condiciona les dues ales de la zona ampliada del cementeri

L’Ajuntament de Manacor ha començat les obres de reforma i impermeabilització del Cementeri municipal de Son Coletes. La reforma consisteix en la impermeabilització de les dues plantes de les ales corresponents a la zona ampliada. Les dues terrasses que es reformen tenen una superfície de 450 metres quadrats cada una. Així mateix, també s’hi durà a terme la reparació puntual de les bigues que es trobin en mal estat.

També es repararà el sostre de la planta baixa, que degut a les filtracions ha quedat totalment descloscat.

Les obres tendran un cost total de 166.000 euros, dels que el 50% corresponen al pressupost de 2021 i l’altra meitat al pressupost d’enguany. Les tasques començaren fa un mes i mig i tenen un termini d’execució de sis mesos, tot i que previsiblement s’hauran pogut completar abans d’aquest termini.

«És una demanda que teníem de molts de propietaris i usuaris del Cementeri. Entenem que el Cementeri és un lloc molt sensible i que quan una persona va a visitar els seus difunts el que vol és trobar les instal·lacions en condicions, fet que no era així ja que els darrers 15 anys no s’hi havia fet cap gran inversió», ha explicat el delegat del Cementeri aquest dimecres en roda de premsa, Carles Grimalt.

Enquesta

L’Ajuntament de Manacor ha posat en marxa un sondeig entre la ciutadania per conèixer la demanda existent en l’adquisició dels drets funeraris sobre les sepultures.

Les persones interessades han d’emplenar el formulari que hi ha penjat a www.manacor.org/ca/cementeri-municipal i l’han de presentar a la delegació del Cementeri abans del 20 de maig.

Aquestes sol·licituds no suposen l’adquisició de cap dret ni preferència en la possible concessió administrativa de nínxols en el futur, únicament constituiran un estudi per conèixer la demanda existent i en cas que sigui elevada es plantejarà la construcció d’una nova ala.

Zona excavada

L’Ajuntament de Manacor ja té el projecte per retornar al seu estat original les tres zones del cementeri que s’excavaren en el marc del tercer Pla de Fosses del Govern de les Illes Balears. Així, el projecte es remetrà a la Secretaria Autonòmica de Sectors Productius i Memòria democràtica i espera que el proper mes ja pugui sortir a licitació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: