L’Ajuntament de Manacor, el Govern i el Consell signen els acords que permetran ampliar l’escola Simó Ballester de Manacor

L’Ajuntament aportarà 1.060.000 euros al projecte que reclama la comunitat educativa de Manacor i la Conselleria d’Educació hi invertirà 1.300.000 euros.

L’edifici que ocupa l’antic solar del quarter dels Sementals i el tram del carrer Lepant que el separa de l’escola Simó Ballester es convertiran en part d’aquest centre educatiu. Així ho preveuen els acords que han formalitzat l’Ajuntament de Manacor, la Conselleria d’Educació i Universitats i l’Institut Mallorquí d’Afers Socials. La batlessa de Manacor, Catalina Riera; el conseller d’Educació i Universitat, Martí March; i la presidenta de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials, Margalida Puigserver han signat avui els acords que permetran ampliar l’escola Simó Ballester utilitzant l’edifici que ocupa l’antic solar del quarter dels Sementals. A l’acte de signatura dels acords i del conveni també hi ha assistit el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante.

“Després de mesos i mesos de negociacions i reunions tant a escala tècnica com a escala política ja hem signat el conveni que permetrà ampliar l’escola Simó Ballester utilitzant l’edifici inacabat dels sementals”, ha explicat la batlessa de Manacor, Catalina Riera. “Per a totes les administracions implicades la signatura d’aquests acords és una molt bona notícia perquè és el millor final possible per un edifici que fa uns 12 anys que està sense utilitzar i permet respondre a les necessitats d’ampliació del Simó Ballester i a les demandes del Consell Escolar Municipal”, ha afegit la batlessa.

Els documents que els representants de l’Ajuntament, el Govern i el Consell han signat permeten extingir el conveni signat el 2009 entre l’Ajuntament de Manacor, l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) i la Conselleria d’Educació. D’aquesta manera l’IMAS, que depèn del Consell de Mallorca, renuncia als usos que tenia a l’edifici i recuperarà els 608.000 euros que va invertir en l’edifici dels Sementals; l’Ajuntament aportarà 1.060.000 euros per fer possible l’ampliació i la Conselleria d’Educació, a través de l’IBISEC, hi invertirà al voltant d’1,3 milions.

La ubicació de l’edifici, que confronta pel llevant amb el CEIP Simó Ballester, separat per un carrer, el feia idoni per a la necessària ampliació del centre, reconeguda tant per l’Ajuntament de Manacor com per l’IBISEC, i especialment evident en ampliar la seva oferta educativa amb els cursos d’educació infantil i a centre integrat de música.
L’escola Simó Ballester és un centre de dues línies d’Educació Infantil i Primària que compta amb 385 alumnes. Des del curs 2016/17 compta amb el segon cicle d’Educació Infantil (3 a 5 anys) i ha incorporat un programa d’educació musical des d’educació infantil (a partir de 3 anys). Un centre integrat de música suposa que el centre imparteix conjuntament l’ensenyament general amb l’especialitat de música i l’alumnat pot optar a cursar els ensenyaments elementals de música que normalment s’estudien al conservatori.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: