L’ajuntament de Manacor exigeix fer nets els torrents més bruts per evitar els mals que provoquen les torrentades

Des del febrer de 2016 s’han fet reiterades peticions perquè es netegin.

L’Ajuntament de Manacor ha insistit per quarta vegada a la Direcció General de Recursos Hídrics, que depèn de la Conselleria de Medi Ambient, en la necessitat de netejar els torrents del terme municipal de Manacor per “evitar el risc de desbordaments” que poden provocar les “freqüents pluges torrencials en finalitzar l’estiu”, indica l’informe que s’ha enviat al Govern des del departament municipal de Batlia i Medi Ambient.


“Des del febrer de 2016 hem enviat quatre informes al Govern, que reiteren la necessitat d’una neteja urgent per evitar els mals que les torrentades poden provocar a fora vila i als nuclis de població, però ni s’han fet nets ni se’ns ha informat de la intenció d’actuar-hi”, explica el batle, Pedro Rosselló. I és que, la Direcció General de Recursos Hídrics de la Conselleria de Medi Ambient, és l’administració competent en el manteniment dels torrents de les Illes Balears. “El nostre deure des de l’Ajuntament és informar sobre la situació en què es troben els torrents del municipi de Manacor i demanar-ne la neteja i el manteniment, i així ho hem fet fins a quatre vegades en els darreres dos anys”, reitera el batle abans de lamentar que “fins ara les nostres demandes no han tengut una resposta efectiva”.

11 punts on actuar
El darrer informe municipal, reitera que les actuacions de neteja i manteniment són necessàries en onze punts dels diferents torrents que transcorren pel municipi de Manacor. De fet, els serveis d’inspecció de l’Ajuntament realitzen periòdicament la detecció de punts amb necessitats d’actuació de manteniment i neteja, que es detecten per la presència de residus dins els llits dels torrents o per la proliferació de la vegetació.

A més, l’àrea de Batlia i Medi Ambient també rep peticions per part dels ciutadans i ciutadanes del municipi, per mor de la necessitat de realitzar actuacions de manteniment en els torrents i a les seves voreres. Aquestes peticions també s’han remès al Govern de les Illes Balears.

Així, en el darrer informe municipal, que es va enviar a la Direcció General de Recursos Hídrics el passat 25 de juliol, els tècnics consideraren que cal netejar en tres punts el trajecte urbà del torrent de sa Cabana, que és el que travessa la ciutat de Manacor. També cal actuar en diversos punts del torrent de Conilles, el torrent Nou, el torrent de Manacor, el torrent de Na Borges i el torrent dels Morts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.