L’Ajuntament de Manacor haurà de pagar sis milions d’euros per una zona verda de quatre mil metres quadrats

Més-Esquerra exigeix explicacions a la batlessa per amagar la notícia i li demana que aclareixi de qui és la responsabilitat d’aquest desastre.
Divendres passat dia 26 de gener va arribar al Departament d’Urbanisme una sentència del Tribunal Suprem en què la darrera instància judicial dictamina que l’Ajuntament de Manacor haurà de pagar sis milions d’euros per expropiar un terreny de quatre mil metres quadrats situat al camí de Son Moix molt a prop de la plaça de les Perleres.

Arran d’aquests fets el Grup Municipal MÉS-Esquerra reprova la batlessa Riera per, prop d’una setmana després, encara no haver fet saber públicament a la ciutadania de Manacor aquest fet tan important.

A la vegada, convida tots els manacorins a conèixer la sentència, a llegir-la detingudament i a fer-se preguntes.

Desde MÉS-Esquerra, i a partir d’una primera lectura de la sentència del Suprem, podem fer-nos tres preguntes que llençam a l’opinió pública i que entre d’altres persones hauria de contestar la batlessa de Manacor:

  • Per què des de la promulgació de les Directrius d’Ordenació del Territori el 1999 que desclassificaven molt de sòl urbà però no les zones verdes associades, l’Ajuntament de Manacor ha estat incapaç fins el 2014 d’iniciar la redacció d’un Pla General que dimensionàs el sostre poblacional i per tant la quantitat de zones verdes associades a expropiar?
  • Quina responsabilitat hi tenen els batles i delegats d’Urbanisme de tot aquest període (Miquel Riera, Antoni Pastor, Bernat Amer i Catalina Riera)?
  • Per què hi ha lleis que fan possible que per mitja quarterada de foravila es puguin exigir al poble sis milions d’euros?
  • Per què l’Ajuntament va confiar en un expert, Miquel Ripoll, la defensa de la zona verda de Torreflorida i en canvi aquesta zona verda l’ha duita l’assessor jurídic municipal, amb nul·la experiència en dret urbanístic, Felipe Pou?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.