L’Ajuntament de Manacor instal·la nova il·luminació als molins d’en Fraret i d’en Polit per destacar-ne el valor patrimonial

S’ha fet una nova instal·lació al molí de’n Polit i s’ha reparat la del molí de’n Fraret.

El molí de’n Fraret, que acull la secció Etnològica del Museu de Manacor, i el molí de’n Polit, que a més de ser la seu dels Glosadors de Mallorca, acull actes, conferències i cursos de l’Ajuntament i de moltes de les entitats del municipi, han estrenat una nova il·luminació nocturna exterior. La nova instal·lació elèctrica dels dos molins manacorins “és energèticament eficient perquè hem utilitzat tecnologia led amb l’objectiu de visibilitzar l’immens patrimoni que acullen les diferents barriades i nuclis de Manacor”, ha explicat el regidor de Serveis Generals, Joan Sagrera.

“El molí de’n Polit no comptava amb il·luminació exterior i hem fet una nova instal·lació elèctrica que permetrà il·luminar el molí durant les nits i, a més, connectar-hi il·luminació nadalenca quan pertoqui”, ha explicat el cap de la Brigada Municipal, Antoni Barceló. Pel que fa al molí de’n Fraret, “la il·luminació exterior fa anys que era inutilitzable perquè s’havia degradat i amb aquesta actuació l’hem reparat i hem instal·lat focus de tipus led de 100 wats de potència”, ha afegit Barceló. I és que s’han instal·lat tres projectors al terrat de cada molí per poder il·luminar-ne la torre. “L’objectiu de tot plegat és “fer visible el patrimoni de tots els manacorins i manacorines tot apostant per l’eficiència energètica dels espais municipals”, ha explicat Joan Sagrera.

Noves prioritats

Aquesta actuació ha estat possible perquè des de la delegació de Serveis Generals “s’ha fet molta feina perquè des de la brigada municipal es prioritzi la millora i el manteniment dels espais urbans i els elements patrimonials de l’espai públic a qualsevol altra tasca”, explica Sagrera. Així el nou reglament per a la cessió de taules i cadires o els punts de connexió elèctrica fixos a la plaça Ramon Llull, la del Palau, al parc municipal o al parc del molí de’n Beió faciliten la celebració d’actes musicals i festius, sense que els operaris de la Brigada hagin de dedicar molt de temps al muntatge de festes o actes de qualsevol tipus.

Així, la brigada municipal ha pogut fixar com a objectius la millora de places i carrers, la retirada de material elèctric obsolet de les façanes i de la via pública, la reparació de les avaries històriques de l’enllumenat públic, les inspeccions a les instal·lacions elèctriques als edificis públics per millorar-ne l’eficiència o la millora de l’entorn dels elements patrimonials del municipi. “Amb aquestes mesures hem aconseguit que la brigada pugui dedicar-se al manteniment i la millora de punts concrets del municipi i per això també hem equipat els treballadors amb maquinària moderna i adequada als nous objectius”, conclou el regidor responsable de la brigada municipal, Joan Sagrera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: