L’Ajuntament de Manacor posa en circulació 80.000 vals de consum de 10 euros per a gastar en establiments de tot el municipi

Els establiments interessats ja s’hi han començat a adherir i els ciutadans es poden descarregar els vals mitjançant el web www.jabatega.com a partir de les 15h.
L’Ajuntament de Manacor ha posat aquest dilluns en circulació 800.000 euros en vals de consum de 10 euros destinats als ciutadans amb l’objectiu d’incentivar el consum local en un moment econòmic especialment difícil. La crisi sanitària provocada per la COVID-19 ha suposat un retrocés molt fort en l’activitat econòmica del municipi de Manacor i ha afectat tots els sectors de l’economia
local, especialment els del comerç i la restauració. Tot això, agreujat pel confinament perimetral de casi un mes.

Per això, l’Ajuntament de Manacor, conscient de la importància que té el comerç de proximitat en el desenvolupament econòmic del municipi, ha decidit posar en marxa una sèrie d’actuacions amb l’objectiu d’impulsar la reactivació econòmica de Manacor i, a la vegada, donar suport a les petites i mitjanes empreses.

Es tracta d’una actuació innovadora que té com a objectiu injectar recursos en l’economia local. D’aquesta manera, amb 80.000 vals de 10 euros es fomenta l’impuls de petites i mitjanes empreses per tal que augmentin les seves vendes i, alhora, el desenvolupament econòmic local del municipi de Manacor.

“Pensam que l’afectació que tindrà aquesta iniciativa superarà els 1,5 milions d’euros”, ha assegurat el batle de Manacor, Miquel Oliver, a la roda de premsa en què s’han presentat els detalls de la iniciativa. “No descartam que pugui ser més, perquè per a una compra mínima de 15 euros es permet utilitzar un val de 10 euros i per a una compra mínima de 30 euros, es permeten fer servir els
dos vals que podrà tenir cada persona”, ha afegit.

www.jabatega.com
A partir de les 15h d’aquest dilluns, els ciutadans de Manacor majors de 18 anys ja es poden començar a descarregar els vals de consum. Els establiments interessats ja s’han començat a adherir a la iniciativa aquest mateix dilluns de matí.
L’Ajuntament de Manacor ha posat en marxa una pàgina web amb el domini www.jabatega.com per poder gestionar els vals tant per als negocis com per als consumidors. La web ja està operativa i els negocis interessats també compten amb un vídeo tutorial penjat al canal de YouTube de l’Ajuntament de Manacor amb tota la informació dels tràmits que han de fer per a donar-se d’alta.

Totes les persones empadronades al municipi de Manacor de més de 18 anys poden adquirir dos vals de compra per valor de 10 euros cada un, fins a 31 de desembre, en primera convocatòria. Per registrar-se, l’usuari ha d’introduir el seu DNI a la plataforma i acceptar els termes del servei. En fer-ho, està declarant, responsablement, que és un veí/veïna de Manacor a dia 1 de desembre de 2020 i,
així mateix, que és major de 18 anys. Per utilitzar els vals de compra, s’ha de fer una compra mínima de 15 € si s’utilitza només un val, o de 30 € si s’utilitzen els dos vals alhora. En el momentdel bescanvi del val de compra, el comprador ha de mostrar el seu DNI al comerciant perquè aquest pugui assegurar que coincideix amb el DNI del val de compra. Els vals han d’incloure de manera
informativa la data límit per al seu consum.

Si en aquesta primera convocatòria no s’exhaureix tot el pressupost, es pot prorrogar. Així, en cas que dia 31 de desembre de 2020 no s’hagi exhaurit tot el pressupost, es prorroga automàticament la convocatòria, i així fins a exhaurir el crèdit disponible. “El nostre desig és que a dia 31 de desembre els 800.000 euros que posam a disposició dels ciutadans i comerços s’hagin exhaurit”, ha assegurat
Oliver, qui ha remarcat que es prorrogarà la iniciativa fins que s’hagi esgotat el crèdit.

Informació i servei tècnic per als comerços
L’Ajuntament també posa a disposició dels establiments o professionals un servei d’atenció i suport tècnic, amb l’objectiu de resoldre totes les peticions, dubtes o incidents que puguin sorgir. Així, el telèfon de suport tècnic és el 871.809.966, amb servei de dilluns a divendres a 10 h a 18 h i de dissabte a diumenge mitjançant el formulari de suport tècnic que trobaran a la pàgina web. Per a
qualsevol dubte i informació sobre la campanya, l’Ajuntament ha habilitat els telèfons 662 351 742 i 672 605767, del Departament de Desenvolupament Local, amb un horari d’atenció de dilluns a divendres de 9 h a 14 h i els dimecres també de 16 h a 20 h.

Els formularis d’alta pels comerços estan fets de manera que els establiments puguin adjuntar els documents en línia i sigui un procés digital, per agilitar l’alta a la plataforma, que és inmediata al rebre el correu de confirmació.
Els usuaris: només es podran donar d’alta persones majors d’edat i residents al municipi de Manacor, el sistema d’alta realitza una validació a través del DNI de cada persona que després surt imprès al val i al comprar al comerç s’ha de mostrar el DNI.
Els comerços disposaran d’un cartell personalitzat que els acredita com a comerç on accepten vals de compra com també en dos formats estàndard, que podran recollir a l’Ajuntament de Manacor una vegada s’hagin adherit a la iniciativa.
Els comerços disposen d’un vídeo formatiu per realitzar el procés de gestió dels vals i tenir un control dels mateixos al canal de YouTube de l’Ajuntament de Manacor.
El comerç, quan un comprador faci ús del val de compra, ha d’introduir el número d’aquest val a la seva àrea privada de la plataforma juntament amb una foto del tiquet de compra. Pot pujar el tiquet amb posterioritat en un termini màxim de 10 dies.

Requisits dels establiments comercials adherits

Els establiments comercials que s’adhereixin a aquesta iniciati va han de tenir el domicili social i fiscal al municipi de Manacor; han de tenir la consideració d’autònom o, en cas d’empreses, estar donat d’alta en el cens empresarial com a microempresa i/o petita i mitjana empresa (definida en aquesta convocatòria com aquella amb una plantilla de 10 treballadors o treballadores com a màxim
i amb una facturació anual inferior a 1.000.000,00 €); i la seva activitat ha d’estar inclosa en algun dels epígrafs de l’impost d’activitats econòmiques (IAE) que s’enumeren a continuació.
GRUP 641. Comerç al detall de fruites, verdures, hortalisses i tubercles.
GRUP 642. Comerç al detall de carns i despulles; de productes i derivats carnis elaborats; d’ous,
aus, conills de granja, caça; i de productes derivats dels mateixos.GRUP 643. Comerç al detall de peixos i altres productes de la pesca i de l’aqüicultura i de caragols.
GRUP 644. Comerç al detall de pa, pastisseria, confiteria i similars de llet i productes làctics.
GRUP 645. Comerç al detall de vins i begudes de tota classe.
GRUP 647. Comerç al detall de productes alimentaris i begudes en general.
GRUP 651. Comerç al detall de productes tèxtils, confecció, calçat, pells i articles de cuir.
GRUP 652. Comerç al detall de medicaments i de productes farmacèutics; comerç al detall d’articles de drogueria i neteja; perfumeria i cosmètics de totes classes; i de productes químics en general; comerç al detall d’herbes i plantes en herbolaris.
GRUP 653. Comerç al detall d’articles per a l’equipament de la llar i la construcció.
GRUP 656. Comerç al detall de béns usats com mobles, peces de vestir i estris ordinaris d’ús
domèstic.
GRUP 657. Comerç al detall d’instruments musicals en general, així com dels seus accessoris.
GRUP 659. Altres comerços al detall • Epígraf 659.2. Comerç al detall de mobles d’oficina i de màquines i equips d’oficina. • Epígraf 659.3. Comerç al detall d’aparells i instruments mèdics, ortopèdics, òptics i fotogràfics. • Epígraf 659.4. Comerç al detall de llibres, periòdics, articles de papereria i escriptori, i articles de dibuix i belles arts. • Epígraf 659.5. Comerç al detall d’articles de
joieria, rellotgeria, argenteria i bijuteria. • Epígraf 659.6. Comerç al detall de joguines, d’articles
d’esports, peces esportives de vestit, calçat i tocat, armes, cartutxos i articles de pirotècnia. • Epígraf
659.7. Comerç al detall de llavors, adobs, flors i plantes i petits animals. • Epígraf 659.8. Comerç al
detall anomenat «sex-shop».
GRUP 662. Comerç mixt o integrat al detall • Epígraf 662.1. Comerç al detall de tota classe
d’articles en economats i cooperatives de consum. • Epígraf 721.2. Transport per autotaxis.
GRUP 942. Altres establiments sanitaris, balnearis i banys d’aigua dolça i de mar • Epígraf 942.1. Consultoris mèdics, centres d’auxili, sanitaris i clínics d’urgència. • Epígraf 942.9. Altres serveis sanitaris sense internament, no classificats en aquest grup.
GRUP 943. Consultes i clíniques d’estomatologia i odontologia.
GRUP 944. Serveis de naturopatia, acupuntura i altres serveis parasanitaris.
GRUP 971. Bugaderies, tintoreries i serveis similars.
GRUP 972. Salons de perruqueria i instituts de bellesa.
GRUP 973. Serveis fotogràfics, màquines automàtiques fotogràfiques i serveis de fotocòpies.
GRUP 834. Odontòlegs.
GRUP 835. Farmacèutics.
GRUP 836. Ajudants tècnics sanitaris i fisioterapeutes.
GRUP 837. Protètics i higienistes dentals.
GRUP 838. Òptics, optometristes i podòlegs.
GRUP 839. Massatgistes, bromatòlegs, dietistes i auxiliars d’infermeria.
GRUP 841. Naturòpates, acupuntors, altres professionals parasanitaris.
S’exclouen de l’àmbit d’aquesta convocatòria les filials de grans firmes o empreses de gran implantació estatal o internacional amb domicili fiscal fora de Manacor, així com les grans superfícies (400 m2).
“Es tracta d’una campanya molt novedosa i d’un repte molt important per a l’Ajuntament de  Manacor en un moment de dificultat com el que vivim”, ha assegurat la delegada de Desenvolupament Local, Núria Hinojosa, durant la roda de premsa. “Estam convençuts que sentarem precedent i que altres Ajuntaments agafaran la idea, el que significa que és bona”, ha conclòs.
Tant el batle, Miquel Oliver, com la delegada de Desenvolupament Local, han animat els comerciants i professionals a adherir-se i als ciutadans a descarregar-se els vals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: