L’Ajuntament de Manacor recorda que les platges urbanes del municipi són un espai públic no apte per als animals de companyia

Els cans guia podran accedir a les platges adaptades acompanyant les persones cegues.

Les platges urbanes del municipi de Manacor no permeten la presència de cans o altres animals de companyia damunt l’arena. “La platja és un espai preciós que és de tothom i tothom hi ha de poder estar còmode, per això des de fa alguns anys no es permet la presència d’animals de companyia damunt l’arena”, expliquen des del departament de Turisme. “A la platja hi corren els nins, hi caminam descalços i jugam amb l’arena, per això hem reforçat els senyals que recorden que no podem anar amb les nostres mascotes a les platges urbanes de Manacor”.

“L’accés amb animals de companyia a les zones de joc infantil que són les platges urbanes suposa una vulneració de les ordenances municipals”, explica la regidora de Cultura i Turisme, Antònia Llodrà. Concretament es tracta de l’Ordenança de protecció dels espais, elements verds i mobiliari urbà del terme municipal de Manacor, que considera l’accés amb animals a zones de joc com una infracció molt greu. Per aquest tipus d’infraccions l’ordenança municipal, en vigor des del 2007, preveu sancions que van des dels 1.500 euros fins als 3.000. A més, “la no presència de cans o altres animals a les platges urbanes i a les que compten amb serveis és un dels punts que més valoren els estàndards internacionals que feim servir per aconseguir any rere any la certificació de qualitat per a les platges urbanes de tot el municipi”, expliquen des del departament de Turisme. Per tot això “demanam als propietaris de cans que no els passegin per les platges i que ho facin per altres itineraris i espais que ho permeten”, explica la regidora de Turisme, Antònia Llodrà.

Cans guia

D’altra banda, des del Departament de Turisme informen que Manacor farà una passa més en l’accessibilitat a les platges per a les persones discapacitades. Aquest estiu les platges de s’Illot i cala Mendia seran accessibles per a tothom, comptaran amb material de bany adaptat i les persones cegues hi podran acudir amb els cans guia i banyar-se amb ells.

Des del 2015, la llei estatal permet l’accés amb cans d’assistència a tots els llocs públics, però sempre amb l’arnès corresponent que els uneix als seus amos ja que aquests animals “no són mascotes, sinó que estan fent feina”. Però “entrar a l’aigua amb el ca fermat dificulta molt els moviments, tant de l’animal com de l’amo, i per això aquests cans podran banyar-se lliurement amb els seus amos”, explica la regidora de Turisme, Antònia Llodrà.

Les zones de bany adaptat de les platges de cala Mendia i de s’Illot seran una realitat ben aviat. Es tracta d’una zona que comptarà amb material de bany com cadires de rodes adaptades a l’entorn aquàtic, flotadors per a adults o rampes mòbils per facilitar l’arribada a la vorera. Amb aquesta iniciativa es pretén promoure la “conscienciació social i normalitzar la presència de les persones discapacitades a qualsevol lloc públic, incloent els cans guia que acompanyen les persones cegues”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.