L’ajuntament de Manacor rep el cardenal Lluís Francesc Ladària i el felicita pel seu nomenament

El cardenal manacorí és el mallorquí amb major rang eclesiàstic de la història.

La batlessa de Manacor, Catalina Riera, juntament amb diferents representant de la corporació municipal de Manacor i el bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, ha rebut a l’Ajuntament el cardenal manacorí Lluís Francesc Ladaria. I és que, tal com ha assenyalat la batlessa, “com a representant dels manacorins i manacorines m’omple d’orgull poder reconèixer la tasca de persones que, com vostè, sou referents en el vostre àmbit i destacau per la vostra dedicació i esforç en allò que vos”, ha manifestat Catalina Riera just en començar l’acte.

La batlessa, a més, ha destacat la “sòlida formació i la gran capacitat de feina que demostra el cardenal Ladaria” i ha desitjat que “des del lloc que ocupa en la jerarquia eclesiàstica pugui fer molta feina amb l’objectiu de fer d’aquest món un món millor”.

Per part seva el bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, ha destacat que “Lluís Ladaria ocupa el segon lloc amb més responsabilitat de l’església catòlica i aquest fet representa un gran honor per a l’església de Mallorca”. El bisbe també ha recordat que “el dia que es va anunciar el seu nomenament com a cardenal el nom de Manacor va ser present en tots els titulars i aquest fet demostra l’estima que Ladaria té cap aquesta ciutat”.

Durant el seu parlament el cardenal Lluís Francesc Ladaria ha donat les gràcies al bisbe i a tots els regidors i les regidores que han assistit a la recepció. “Ara som enfora però m’agrada considerar-me manacorí i encara m’agrada més que m’hi considereu, la distància no lleva l’afecte que tenc per Manacor, que és el meu poble”. El cardenal també ha revelat que “va ser una sorpresa que el Papa em nomenàs, no m’ho demanaren, simplement m’hi varen fer”. Ladaria, que s’ha mostrat rialler i agraït en tot moment, ha destacat que “el càrrec de cardenal, més enllà dels honors, implica una gran responsabilitat: el Papa ja va destacar que els cardenals no hem vengut a ser servits sinó a servir i això és el que intent fer des del lloc que ara ocup”.

Abans d’acabar la recepció, la batlessa va entregar en nom de l’Ajuntament un petit obsequi al cardenal. Es tracta d’una selecció de publicacions promogudes per l’Ajuntament entre les quals hi ha el llibre editat amb motiu del centenari del descobriment de la basílica paleocristiana de Son Peretó, el número de la revista del Museu d’Història de Manacor dedicada exclusivament a explicar les darreres campanyes arqueològiques en aquest jaciment d’època romana o les Jornades d’Estudis Locals dedicades a la religiositat i als moviments socials a Manacor.

Després dels parlaments els familiars, els amics, els representants eclesiàstics i els representants polítics que han assistit a l’acte han pogut intercanviar algunes paraules mentre degustaven alguns productes locals i de comerç just.

Lluís Ladaria (Manacor, 1944) és el cinquè cardenal nascut a Mallorca. Després del dominic Nicolau Rosell (1326), Antoni Cerdà (1390-1459), Jaume Pou (1497-1563) i Antoni Despuig (1745-1813), Ladaria forma part del col·legi cardenalici i podria optar a ser elegit Papa. Ladaria va ingressar a la Companyia de Jesús amb 22 anys i va ordenar-se capellà el 1973. Va estudiar Dret i Filosofia a Madrid, Teologia a la Universitat de Sankt Georgen, a Frankfurt i es va doctorar a la Universitat Gregoriana de Roma. Al Vaticà, a més de cardenal, és prefecte de la Congregació per a la Doctrina de la Fe i presideix la Pontifícia Comissió “Ecclesia Dei”, la Comissió Teològica Internacional i la Pontifícia Comissió Bíblica.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.