L’ajuntament de Manacor retira dos arbres submergits a la platja de s’Illot

El passat dimarts, dia 16 de juliol, a les 7.30 h del matí, es varen retirar dos arbres submergits a la platja de s’Illot.

Arran de la torrentada del 9 d’octubre de l’any passat a la platja de s’Illot hi varen comparèixer sediments naturals, vegetació i també restes de construccions. Les darreres setmanes, gràcies a la tasca de molts voluntaris residents i estiuejants de s’Illot, s’han anat retirant algunes d’aquestes restes perilloses pels banyistes. A la feina del voluntariat s’hi sumaren les tasques de neteja i senyalització de zones perilloses fetes per una empresa especialitzada de submarinistes. Restaven per retirar dos arbres, un d’ells un pi de prop de 12 metres que, per la proximitat amb la vorera i amb la superfície, suposaven un perill pels banyistes.

Les tasques han estat encomanades, per emergència, per part l’Ajuntament de Manacor a una empresa amb maquinària pesant que, ja de bon matí, varen poder arrossegar amb una retroexcavadora ambdós arbres fins a la vorera a on es varen poder carregar i talla per al posterior emmagatzematge. Es tracta d’un pi sencer d’uns dotze metres i d’un ullastre gros va haver de ser retirat amb dues tongades.

En relació a aquesta actuació Sebastià Llodrà, Regidor de Medi Ambient, assenyalà que “Independentment de quina fos l’administració competent, calia actuar per la seguretat dels usuaris de la platja”.

Amb la feina feta pels voluntaris, la intervenció de l’equip de busseig especialitzat i aquesta darrera tasca amb maquinària pesant es tanquen les actuacions més urgents que tenia la platja de s’Illot.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: