L’Ajuntament de Manacor vol oferir tallers educatius perquè els alumnes prenguin consciència dels missatges sexualitzats en la música

Aina M. Duran ha rebut el premi G-9 pel seu treball universitari “Proposta didàctica per al tractament d’imatges i missatges sexualitzats del Reggeatón en l’adolescència”.

L’Ajuntament de Manacor ha iniciat els contactes amb la pedagoga manacorina Aina Maria Duran per organitzar tallers i propostes didàctiques “que podrem oferir a la comunitat educativa del municipi perquè tothom prengui consciència dels missatges sexualitzats explícits i subliminars que contenen algunes de les cançons que els infants i adolescents escolten amb absoluta normalitat”, ha explicat la batlessa de Manacor, Catalina Riera. I és que la batlessa va rebre la pedagoga Aina Maria Duran per felicitar-la per haver obtingut el premi en la categoria de millor treball de final de Grau que cada any entrega el Grup G-9 d’Universitats.

El treball d’Aina Maria Duran analitza la difusió d’imatges sexualitzades a través de la música en l’etapa de l’adolescència, “una etapa evolutiva que s’ha de veure com un procés de formació de l’individu adult i en la qual s’incorporen o es perpetuen patrons”, explica la pedagoga i autora del treball. A més Duran en el seu treball fa tota una proposta didàctica que té com a objectius “fomentar l’esperit crític dels joves i les joves adolescents i fer-los conscients del que signifiquen els missatges que escolten per així intentar que experimentin un canvi en les seves consciències i en la societat”, afegeix la pedagoga.

Des del departament d’Educació de l’Ajuntament de Manacor ja s’han iniciat els contactes amb Aina Maria Duran per tal de poder dur la seva proposta pedagògica a les escoles i als instituts del municipi. “Pensam que hi ha molta feina a fer en aquest àmbit, quan des de les institucions públiques i des de molts altres àmbits de la nostra societat intentam fomentar la igualtat plena entre els individus no podem quedar-nos de braços plegats davant els missatges que van en un sentit totalment contrari”, explica la batlessa, Catalina Riera.

Així des de l’Ajuntament de Manacor ja es fa feina per materialitzar la proposta didàctica de la pedagoga Aina Maria Duran i poder oferir-la en forma de tallers als escolars de tot el municipi i també per integrar-la en la pròxima edició de l’Oferta Formativa per a escolars.

De fet la pedagoga manacorina és l’encarregada d’impartir les activitats Aprenc a dir no a l’abús! I Plantam cara a l’abús!, que ja formen part de l’Oferta Educativa per a Escolars, la guia que reuneix prop de cent tallers, visites i activitats que l’Ajuntament de Manacor posa a disposició dels centres escolars del municipi. I és que Aina Maria Duran fa feina amb la Fundació Rana, l’entitat sense ànim de lucre que a Balears treballa en la prevenció del maltractament i l’abús sexual en la infantesa i l’adolescència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.