El treball d’Aina Maria Duran analitza la difusió d’imatges sexualitzades a través de la música en l’etapa de l’adolescència, “una etapa evolutiva que s’ha de veure com un procés de formació de l’individu adult i en la qual s’incorporen o es perpetuen patrons”, explica la pedagoga i autora del treball. A més Duran en el seu treball fa tota una proposta didàctica que té com a objectius “fomentar l’esperit crític dels joves i les joves adolescents i fer-los conscients del que signifiquen els missatges que escolten per així intentar que experimentin un canvi en les seves consciències i en la societat”, afegeix la pedagoga.
Des del departament d’Educació de l’Ajuntament de Manacor ja s’han iniciat els contactes amb Aina Maria Duran per tal de poder dur la seva proposta pedagògica a les escoles i als instituts del municipi. “Pensam que hi ha molta feina a fer en aquest àmbit, quan des de les institucions públiques i des de molts altres àmbits de la nostra societat intentam fomentar la igualtat plena entre els individus no podem quedar-nos de braços plegats davant els missatges que van en un sentit totalment contrari”, explica la batlessa, Catalina Riera.

De fet la pedagoga manacorina és l’encarregada d’impartir les activitats Aprenc a dir no a l’abús! I Plantam cara a l’abús!, que ja formen part de l’Oferta Educativa per a Escolars, la guia que reuneix prop de cent tallers, visites i activitats que l’Ajuntament de Manacor posa a disposició dels centres escolars del municipi. I és que Aina Maria Duran fa feina amb la Fundació Rana, l’entitat sense ànim de lucre que a Balears treballa en la prevenció del maltractament i l’abús sexual en la infantesa i l’adolescència.