L’Ajuntament de Sant LLorenç explica la situació en que es troben les ajudes per la torrentada

Aquest dimarts matí en una roda de premsa el batle de Sant Llorenç, Mateu Puigrós, ha explicat la situació en la que es troben les ajudes per la torrentada del 09 d’octubre de les diferents institucions.

Així, el batle ha explicat que, dels més d’11 milions que es destinaren a projectes de recuperació d’infraestructures afectades per les pluges, només s’han rebut els ajuts del Govern Balear (25%) i del Consell (25%), mentre que les del Govern central, qui es va comprometre a abonar-ne el 50%, encara no han arribat.

Amb tot, el consistori ha manifestat la seva total confiança en rebre aquesta línea d’ajudes tot i que reclama el seu ingrés abans de final d’any per tal de no provocar un endeutament del municipi per tal de no haver de fer una modificació del pressupost que implicaria no poder realitzar altres inversions previstes en el municipi a causa de la llei d’estabilitat pressupostària.

Així mateix, el balte també ha explicat que avui mateix, el consistori ha rebut una notificació de Delegació del Govern confirmant que està a punt de sortir al BOE la convocatòria per a sol·licitar aquestes ajudes i que per tant, confia arribaran prest.

En la mateixa intervenció, Puigrós ha aprofitat per a confirmar que els 2,8 milions d’euros de les donacions ja han estat gairebé tots repartits i que d’aquests, 377.000 ja han estat fins i tot justificats pels veïns.

L’Ajuntament ha conclòs remarcant que segueix treballant per a la reducció de riscos en potencials torrentades i que per això ha contractat a dos tècnics especialitzats, un geògraf i un enginyer de camins, per a elaborar un informe que assenyali les principals intervencions que s’han fer a tots els nuclis del municipi per a prevenir i minimitzar riscos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: