L’Ajuntament de Son Servera canvia la seva gama de productes de neteja per productes no contaminants i lliures de tòxics

L’objectiu principal d’aquesta proposta respon a la importància de cuidar la salut laboral dels treballadors.

L’Ajuntament de Son Servera aposta de nou per la salut i la sostenibilitat, i en aquest sentit ha substituït els productes tradicionals de neteja per altres de sostenibles, sense tòxics i totalment ecològics, amb la finalitat de garantir la salut laboral dels treballadors, especialment del departament de neteja, qui són els que més utilitzen aquests productes.

Així, s’ha canviat la gama de productes per una altra que només utilitza productes ecològics, amb la qual cosa s’evita el consum de petroli, plàstic i l’emissió de CO2, i a més es protegeix els treballadors dels químics, que a la llarga són molt perjudicials per a la salut, motiu principal pel qual el departament de prevenció laboral ha decidit invertir en aquest canvi.
Està demostrat que exposar-se a aquest tipus de productes de forma prolongada pot augmentar el risc de sofrir malalties pulmonars. «La gent que està en contacte amb els productes de neteja perd més capacitat pulmonar de l’esperada, a la llarga és com si fumassin un paquet de tabac al dia», explica Remedios Cañadas, regidora de Recursos Humans i Prevenció laboral. A més, «demanam a la gent que recicli, que vagin amb compte i nosaltres devem, com a entitat pública, donar exemple amb accions com aquesta», conclou la regidora.
En aquesta mateixa línia, també s’ha decidit canviar els papers de WC i de mans per altres cent per cent ecològics la matèria primera dels quals prové de productes reciclats, i també s’eliminaran tots els productes de plàstic, que seran substituïts per altres de cartó.
Des de de l’Ajuntament es considera la inversió com una aposta de futur necessària tant per als treballadors com per col·laborar de forma positiva per pal·liar l’emergència climàtica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: