L’Ajuntament de Son Servera inicia els tràmits per acondiciar el molí fariner de Ca s’Hereu de Son Servera després dels actes vandàlics que ha sofert

L’Ajuntament de Son Servera, des de la Regidoria de Patrimoni, ha avaluat aquests dies els danys soferts per un dels molins més emblemàtics del municipi: el molí fariner de Ca s’Hereu de Son Servera, proper al camp de futbol municipal.

Arran de la multitud d’actes vandàlics contra aquest, no sols per les pintades sinó també per les deixalles i escombraries que s’hi llencen a dins, i sobretot pel trencament de part d’un veleró, és a dir, d’una part d’una aspa, s’ha decidit emprendre un projecte de remodelació per tal de reparar-lo i acondiciar-lo. Per això, l’Ajuntament ha començat aquestes actuacions inicials amb la reparació de les dues portes existents per evitar l’accés no autoritzat al molí, ja que a més havien estat forçades.
D’altra banda, i amb la mateixa intenció, la Regidoria de Patrimoni ja ha començat la tramitació al Consell de Mallorca per a la reparació total d’aquest molí i també de les actuacions que es puguin fer al molí d’extracció d’aigua dels Germans, a Cala Millor, tot i que aquest no és de titularitat municipal.
Al molí de Ca s’Hereu es té previst reparar les aspes trencades, un tractament a les antenes i a l’estrella, i eliminar les pintades vandàliques tant de l’exterior com de l’interior. I al molí d’aigua dels Germans de Cala Millor la rehabilitació prevista és repintar el caixó, que és l’estructura de ferro que sostenia les aspes, i rehabilitar les parets més danyades, a més de reparar-ne el safareig.
Unes actuacions encaminades a la conservació del patrimoni serverí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: