L’Ajuntament de Son Servera obre una nova línia d’ajudes a fons perdut de fins a 2.000 € per empresa per al sector econòmic del municipi

Es mobilitzaran gairebé 300.000 euros en ajudes directes.

L’Ajuntament de Son Servera estableix una nova línia d’ajudes a fons perdut de fins a 2.000 euros per empresa o autònom per tal de mitigar els perjudicis econòmics de la COVID-19 en el comerç i l’hostaleria del municipi.

Es tracta de la partida més grossa d’ajudes de l’Ajuntament, i és que es mobilitzaran gairebé 300.000 euros amb la intenció d’ajudar els autònoms i les empreses dels sectors més afectats per les restriccions de la pandèmia. Una mesura que respon al compromís de l’Equip de Govern amb els sectors que pitjor ho estan passant i que majors conseqüències negatives els està provocant aquesta pandèmia.
Aquesta actuació està cofinançada pel Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Son Servera, els quals aporten 98.933,49 cadascun, amb un pressupost total de 296.800,47 euros.

Es podran beneficiar de les ajudes les persones físiques o jurídiques, agrupacions de persones físiques i jurídiques privades i comunitats de béns o qualsevol altre tipus d’unitat econòmica d’una empresa que desenvolupa en aquests moments la seva activitat econòmica en el municipi de Son Servera, sempre que tengui menys de 20 treballadors de mitjana anual computant els diferents centres de treball, tengui una facturació a 2019 inferior a un milió d’euros i sempre que aquesta hagi minvat durant l’últim any en una quantitat superior a un 40 %. A més, tampoc no s’haurà pogut acomiadar cap dels seus treballadors afectats per expedients d’ocupació temporal.

La presentació de les sol·licituds es farà de manera telemàtica a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Son Servera o de manera presencial en el Registre General de l’Ajuntament. Es podran començar a realitzar vuit dies després de la publicació de la convocatòria en el BOIB.

Les bases de la convocatòria s’han presentat i aprovat avui mateix durant el ple extraordinari, amb la finalitat de poder ser publicades al més aviat possible i obrir el període de sol·licitud. Totes han estat consensuades amb els sectors econòmics als quals van dirigides aquestes ajudes, amb qui la batlessa, Natalia Troya, s’ha reunit en diverses ocasions en els últims mesos, tal com ha explicat durant el ple.

“Es tracta d’unes subvencions amb les quals volem esmorteir d’alguna manera les conseqüències econòmiques que la pandèmia ha provocat en molts negocis que han vist reduïda la seva activitat de manera significativa a causa de l’emergència sanitària, amb l’objectiu de contribuir a mantenir l’activitat econòmica del nostre municipi”, ha explicat la batlessa.

Aquesta mesura, aprovada per unanimitat de tots els partits, se sumarà a les bonificacions i exempcions fiscals ja aprovades prèviament, així com a la suspensió de l’impost per ocupació de via pública per a bars i restaurants per a tot el 2021, o una altra convocatòria d’ajudes directes a autònoms i PIMES a la qual ja es varen destinar abans de Nadal 100.000 euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: