L’Ajuntament de Son Servera posa en marxa un cens caní per patró d’ADN per tal d’identificar els excrements deixats al carrer

Aquest projecte crea un perfil genètic de l’animal i permet la localització gairebé immediata del seu propietari.

L’Ajuntament de Son Servera ha aprovat mitjançant una ordenança municipal la implantació del programa ADN can. Un projecte que pretén donar resposta als problemes de brutícia i d’incivisme provocats pels excrements dels cans en els espais públics del municipi.

Des de la Regidoria de Medi Ambient, impulsora del projecte, es farà primer una campanya d’informació i conscienciació a la ciutadania que ha començat aquest divendres i s’allargarà tres mesos. En aquest temps es faran xerrades informatives, es repartiran fullets i es formarà el personal municipal. Passat aquests mesos, es començarà a crear una base de dades amb els perfils genètics dels cans del municipi. Tots els propietaris hauran de portar el seu animal al veterinari, el qual, amb saliva o sang de l’animal, anirà registrant les dades que permetran crear aquest cens.

Una vegada registrat el ca es rebrà una xapa identificativa que permetrà confirmar que ha complert amb la regulació i està censat. En el cas de no estar identificat, l’Ajuntament fixarà un termini de tres dies per fer-ho, abans de sancionar el propietari.

Aquesta mesura, que afecta tots els cans del terme municipal, pretén poder identificar els propietaris dels animals en cas d’abandonament o de pèrdua, així com, especialment, a l’hora de recollir defecacions en espais públics per tal de posar fi a aquesta problemàtica. L’incompliment d’aquesta ordenança podrà tenir sancions de fins a 150 euros.

A tot això cal afegir que la normativa també regula l’obligatorietat de portar aigua cada vegada que se surti amb l’animal per tal d’escórrer l’excés d’orina i d’excrements que puguin embrutar la via pública.

El regidor de Medi Ambient, Miquel Espases, valora el projecte molt positivament i el considera un projecte “innovador i amb bons resultats a altres llocs, que ens permetrà mantenir els nostres carrers nets i alhora ajudarà els propietaris a recuperar el seu animal en cas de pèrdua o robatori.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: