L’Ajuntament de Son Servera tanca el 2017 amb un superàvit de gairebé 2 milions d’euros

A més, el consistori també segueix amb la reducció del deute que actualment està al 40,8 %, molt inferior al límit legal establert

L’Ajuntament de Son Servera ha presentat aquest dijous durant el ple municipal la liquidació pressupostària del 2017. Una liquidació que es tanca amb un romanent de tresoreria positiu de 3.722.444,51 euros, fet que confirma, un any més, la bona gestió de l’Equip que Govern.
Així mateix, en aquesta liquidació, l’Ajuntament també ha abaixat a un 40,8 % l’endeutament públic fins a situar-lo en poc més de 6 milions d’euros. Una reducció progressiva que ha permès anar sanejant els comptes municipals i que des de la Regidoria d’Hisenda consideren “molt satisfactòria”.
Margalida Vives, regidora d’Hisenda, ha assenyalat que tot i les bones perspectives la Llei d’estabilitat pressupostària del ministre Montoro encara no permet poder invertir aquest superàvit. “Des de l’Estat volen acomplir amb aquest principi davant Europa i ho fan a compte dels ajuntaments, ja que els utilitzen per reduir el seu elevat dèficit i per sanejar les entitats bancàries.”
Des de l’Ajuntament consideren que la recuperació progressiva per a la qual s’ha treballat hauria de veure’s recompensada i “poder utilitzar el superàvit en inversions per als nostres ciutadans, que són qui paguen els nostres imposts, i no pagar un deute que ja pagam puntualment”, conclou Vives.
Amb tot, des del Consistori no han decidit encara què es farà amb aquest superàvit a l’espera que la Llei Montoro es flexibilitzi abans d’acabar l’any. En el cas que no es pugui gastar, l’Ajuntament el dedicarà a seguir cancel·lant deute, tot i que des de la Regidoria d’Hisenda remarquen “la necessitat i la voluntat d’invertir aquests diners en millores pel nostre municipi, especialment viàries i d’embelliment de zones degradades, que són una de les nostres prioritats.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.