L’Ajuntament de Son Servera tanca el 2018 amb un superàvit de més de 2 milions d’euros

Amb aquests comptes, l’Ajuntament segueix la tendència positiva i de reducció del deute dels darrers anys.
L’Ajuntament de Son Servera ha tancat l’exercici 2018 amb un superàvit pressupostari de 2.039.093,75 euros. Una quantitat que consolida la recuperació de la Hisenda municipal i permet «mirar el futur amb optimisme», tal com assegura Margalida Vives, regidora d’Hisenda.
«Deixam al nou govern que vendrà, sigui quin sigui, uns comptes sanejats i amb capacitat per fer inversions importants», assegura Vives. Una afirmació que es permet fer gràcies, també en part, a la flexibilització de la Llei d’estabilitat pressupostària que permetrà utilitzar el superàvit per a inversions i no per pagar deute com era obligatori fins ara. «Feia temps que anàvem reclamant una flexibilització de la llei Montoro, ja que ens posava limitacions per poder reinvertir aquest excedent que ara sí que podrem emprar per al nostre municipi.»
D’aquests comptes també cal destacar la reducció de l’endeutament públic que ha tancat el 2018 al 31,19 % i amb la previsió de seguir decreixent en el pròxim any fins al 20,45 %. A més, el termini de pagament a proveïdors s’ha reduït a un termini de 19 dies.
Unes xifres que reflecteixen el sanejament comptable i financer del consistori que ha permès en els darrers anys una rebaixa en algunes taxes i imposts que han permès alleugerir la pressió fiscal sobre els ciutadans i que, a més, ha complert amb l’objectiu principal d’estabilitat pressupostaria, de compliment del límit establert de la regla de despesa, de deute públic i del límit d’endeutament aplicable.
«Hem recuperat les arques públiques a través d’unes polítiques econòmiques actives fetes amb seny. El sanejament està consolidat i sense haver deixat d’invertir en projectes importants de millora i embelliment del poble, i sense reduir cap servei a la ciutadania, sinó tot el contrari, donar-ne més dia a dia», ha conclòs Margalida Vives.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: