L’Ajuntament demanarà al Govern que compri l’Hipòdrom de Manacor amb els fons de l’impost de turisme sostenible

El Consell de Mallorca ha decidit unilateralment abandonar les instal·lacions hípiques.

L’Ajuntament de Manacor demanarà al Govern de les Illes Balears “la compra de la part de l’Hipòdrom que encara no és pública”, han anunciat la batlessa de Manacor, Catalina Riera; i el regidor d’Esports, Miquel Perelló, als representants de l’afició al trot de la Comarca que avui s’han reunit a l’Ajuntament. “Tota l’afició al trot de la comarca del Llevant i l’Ajuntament de Manacor estam convençuts del potencial turístic que té l’Hipòdrom de Manacor; a més sabem que l’hípica és un element que identifica la nostra comarca, identifica Mallorca i també identifica totes les Illes Balears”, ha explicat la batlessa. “Si no comptam amb la col·laboració del Consell, la demanarem al Govern perquè el trot transcendeix el Municipi i la comarca”, ha afegit Catalina Riera.

Els cavallistes i els aficionats al trot “han entès que som davant una situació adversa i complicada, que no podem comptar amb el Consell de Mallorca ni amb l’Institut de l’Esport Hípic i que ara ens toca fer feina junts”, ha concretat la batlessa. “En tot cas l’hipòdrom de Manacor no es tancarà, les carreres de cavalls no s’aturaran i hi haurà activitat amb l’Institut Hípic del Consell o sense”, ha sentenciat Catalina Riera.

Des de l’Ajuntament “no entenen que el Consell, que s’autoanomena l’ajuntament dels ajuntaments, entregui les claus de l’Hipòdrom de Manacor i no acompanyi l’Ajuntament en la recerca de solucions”, ha declarat la batlessa davant els representants de l’afició al trot de Manacor i de la comarca del Llevant. “En lloc d’entregar les claus de l’hipòdrom, els responsables que han pres aquesta decisió unilateral haurien d’entregar les claus del Consell i donar pas a gent que no tengui la voluntat d’enterrar el trot a la comarca del Llevant”, ha afegit la batlessa. I és que la junta rectora de l’Institut de l’Esport Hípic del Consell de Mallorca va aprovar abandonar la gestió de les instal·lacions de l’Hipòdrom de Manacor. Una decisió que avui ha ratificat el ple del Consell de Mallorca.

En aquests moments tant l’Ajuntament com l’afició al trot “feim feina per trobar una solució a un tema jurídic complex”, ha explicat el regidor d’Esports, Miquel Perelló. I és que l’ajuntament compta en aquests moments amb 224 títols de propietat de l’Hipòdrom. Però existeixen més propietaris, que són antics socis de la Sociedad de carreras de trote de Manacor, que va desaparèixer l’any 1983. Ara l’Ajuntament ha fet una crida als propietaris per tots els canals oficials “amb l’objectiu de convocar una assemblea que permeti constituir una junta de propietaris, que serà un organisme amb capacitat per prendre decisions i que permetrà desbloquejar la situació que actualment viu l’Hipòdrom de Manacor”, han explicat des de l’Ajuntament de Manacor. “Si des del Consell de Mallorca pretenien que es trobàs una solució en quinze dies vol dir que no saben el tipus de problema que ens toca encarar des de Manacor, els hem notificat i informat en tot moment de manera oficial a través de l’Administració electrònica com es trobava la situació però tot indica que no els ha interessat col·laborar”, ha conclòs el regidor Miquel Perelló.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: