L’ajuntament dóna llum verda al conveni que convertirà l’edifici inacabat dels sementals en part del Simó Ballester

L’Ajuntament haurà aportat 1.059.000 euros al projecte que reclama tota la comunitat educativa de Manacor mentre que la Conselleria d’Educació hi invertirà 1.726.000 euros.

L’edifici que ocupa l’antic solar del quarter dels Sementals i el tram del carrer Lepant que el separa de l’escola Simó Ballester es convertiran en part d’aquest centre educatiu. Així ho preveu el conveni que l’Ajuntament de Manacor aprovarà en el ple que se celebrarà dilluns que ve, dia 10 de setembre. “Després de mesos i mesos de negociacions i reunions tant a escala tècnica com a escala política en pocs dies aprovarem definitivament el conveni que permetrà ampliar l’escola Simó Ballester utilitzant l’edifici inacabat dels sementals”, ha explicat la batlessa de Manacor, Catalina Riera. “Crec que per a totes les administracions implicades la materialització d’aquest conveni és una molt bona notícia perquè és el millor final possible per un edifici que fa uns 12 anys que està sense utilitzar i permet respondre a les necessitats d’ampliació del Simó Ballester i a les demandes del Consell Escolar Municipal”, ha afegit la batlessa.

Així en el proper ple municipal “s’aprovarà definitivament el conveni que ja compta amb el vistiplau del Consell i del Govern i també s’aprovarà la modificació urbanística que permetrà incorporar com equipament escolar el tram del carrer Lepant que separa el Simó Ballester de l’edifici que coneixem com els Sementals”, ha afegit la batlessa. Pel que fa al nou conveni “bàsicament suposa que l’Ajuntament renuncia a recuperar allò que va invertir en l’edifici dels sementals; el Consell de Mallorca recuperarà allò que hi va invertir perquè no hi conservarà cap ús i la Conselleria d’Educació es farà càrrec dels 660.000 euros que falten per pagar l’edifici actual i de les obres d’adequació de l’edifici al nou ús escolar i a equipar-lo”, ha concretat la batlessa i responsable de les polítiques d’Educació de l’Ajuntament de Manacor.

El nou conveni que ha d’aprovar definitivament el proper ple municipal permetrà extingir el conveni signat el 2009 entre l’Ajuntament de Manacor, l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) i la Conselleria d’Educació. D’aquesta manera l’IMAS, que depèn del Consell de Mallorca, renuncia als usos que tenia a l’edifici i recuperarà els 608.000 euros que va invertir en l’edifici dels Sementals; l’Ajuntament aportarà 1.060.000 euros per fer possible l’ampliació i la Conselleria d’Educació, a través de l’IBISEC, hi invertirà 1.205.000 euros.

Cal recordar que la Conselleria d’Educació i Universitat va aprovar la primavera del 2017 el projecte de convertir l’escola Simó Ballester en un centre integrat d’educació infantil i primària i ensenyaments elementals de música. Una mesura que es prenia amb el suport de tota la comunitat educativa i de l’Ajuntament. El projecte preveia utilitzar l’edifici sense estrenar de l’antic quarter dels Sementals, que es troba just al costat del Simó Ballester, per ampliar l’escola. Posteriorment la Conselleria d’Educació, per motius econòmics, va renunciar a convertir l’edifici dels Sementals en un edifici escolar integrat al Simó Ballester. Tot i això, després d’una intensa agenda de reunions entre les administracions implicades s’ha materialitzat el nou conveni que permetrà reprendre el projecte d’ampliar l’escola Simó Ballester utilitzant l’edifici dels Sementals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: