L’ajuntament i el govern creen un nou centre de català que complementarà l’escola de mallorquí

La batlessa i la consellera de Cultura han signat el conveni que el farà possible.

L’Ajuntament de Manacor i l’Institut d’Estudis Baleàrics han signat el conveni que farà possible la creació d’un centre de català a Manacor per poder dur-hi a terme actuacions culturals i de formació lingüística de llengua catalana.

La batlessa de Manacor, Catalina Riera, i la Consellera de Cultura, Francesca Tur, han signat el conveni que farà possible la instal·lació d’aquest nou servei. “Estam encantants que el Govern i l’Institut d’Estudis Baleàrics col·laborin amb Manacor per poder oferir una eina educativa més a la ciutadania i a més, gràcies a aquesta la col·laboració institucional, podem potenciar el coneixement i la difusió de llengua catalana i de la nostra cultura”, ha explicat la batlessa de Manacor, Catalina Riera.


El Centre de Català de Manacor estarà ubicat en el molí d’en Beió, seu de l’Escola de Mallorquí i el Servei Lingüístic municipal. L’IEB aportarà una assessora que gestionarà el Centre, i l’Ajuntament aporta l’espai, que estarà dotat de mitjans i materials per facilitar l’aprenentatge individualitzat del català. Dins la franja horària del Centre, els usuaris hi podran assistir quan vulguin i les hores que vulguin. S’ajustarà, per tant, a les necessitats i al ritme personal de cada aprenent.

El Centre de Català de Manacor és el cinquè de les Illes (hi ha els de Palma, Inca, Ciutadella i Eivissa). Aquests centres ofereixen molts d’avantatges a l’aprenent: pot seguir el propi ritme d’aprenentatge; pot triar l’horari i el temps de dedicació que més li convenguin; pot matricular-s’hi quan vulgui, no hi ha terminis d’inscripció; pot demanar assessorament a la persona encarregada del centre, que el guiarà en el procés d’aprenentatge; i pot participar en les sessions de conversa que s’hi organitzen.

El Centre de Català de Manacor s’obrirà ben aviat al públic, i el seu horari serà els dilluns i dimarts de 10 a 14 h, i els dimecres de 10 a 13 h i de 16 a 19 h. La signatura d’aquest conveni ha sorgit de la voluntat de l’Ajuntament i el Govern d’ajuntar esforços amb el propòsit de fomentar el coneixement, l’ús i la divulgació de la llengua catalana i la cultura de les Illes Balears.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.