L’Ajuntament inspecciona i millora totes les àrees de joc infantil del municipi per garantir la seguretat dels infants

Any rere any es detecten les deficiències i els possibles riscs, per eliminar-los.

L’Ajuntament de Manacor va posar en marxa inspeccions en les 38 zones de joc infantil públiques del municipi per garantir la seguretat dels més petits i per adaptar aquests espais a la normativa vigent. Durant les darreres setmanes un enginyer especialitzat en la revisió dels materials que componen els parcs infantils ha visitat tots els que existeixen als espais públics del municipi de Manacor i també a les escoles.
“Vàrem iniciar aquesta revisió l’any 2016 perquè molts dels parcs amb què compta Manacor es varen instal·lar abans que s’aplicàs la normativa actual i avui dia podem garantir que la normativa es compleix i que aplicam totes les mesures de prevenció exigibles per garantir la seguretat dels nins i nines de Manacor”, ha explicat el tècnic de Medi Ambient, Antoni Pascual.

Per això l’Ajuntament de Manacor s’encarrega d’inspeccionar i adaptar totes les zones de joc infantil del municipi. “S’inspeccionen 38 zones en total, són les que existeixen a tots els nuclis de població del municipi i també als patis dels centres escolars”, concreten des de l’àrea de Medi Ambient. “Els tècnics experts han observat una millora contínua respecte els anys passats i això es deu a les inversions i les renovacions dels jocs que hem fet en paral·lel a les inspeccions i que fan que els jocs infantils del municipi de Manacor millorin dia a dia”, afegeixen des del departament de Medi Ambient.

El servei d’inspecció i certificació de les àrees de jocs infantils de titularitat pública del municipi de Manacor, el gestiona l’empresa Ingeniería Sanpe SL, amb l’objectiu d’adaptar els jocs infantils de tot el municipi a les Normes EN 1176 i 1177, una normativa que varen adoptar els països membres de la UE amb el propòsit d’evitar i minimitzar el danys en els accidents i les caigudes que es poden produir en els parcs infantils.

Per calcular la capacitat d’amortiment dels cops que té una superfície s’utilitza un equip d’assaig que calcula si les caigudes des dels punts més alts dels jocs infantils podrien suposar danys importants. A més, “es comproven les estructures dels jocs, que no faltin perns ni peces, que les distàncies entre cada joc siguin correctes, que no existesquin zones on puguin quedar dits, roba o cabell enganxats i que els materials seguesquin els criteris de seguretat de les normes europees”, explica el tècnic municipal de Medi Ambient, Antoni Pascual. “També revisen el manteniment de cada joc, les alçades de les baranes perquè siguin les correctes segons l’edat dels nins i nines per als quals estan indicats i fins i tot els bancs i les papereres que es troben en les àrees de joc, a més del revestiment del terra, que ha de ser d’un material capaç d’absorbir els cops provocats per les caigudes”, afegeixen des del departament. Després d’obtenir el diagnòstic l’Ajuntament corregirà tots els elements que no complesquin la seguretat mínima prevista a la normativa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: